Acasă Educație Zvonuri false in facultatile sibiene

Zvonuri false in facultatile sibiene

DISTRIBUIȚI

– Un grup de profesori vrea autonomie pentru specializarea Calculatoare

– Sectia de Limbi Moderne Aplicate nu se desfiinteaza


O multime de zvonuri anunta transformari in structura Universitatii -Lucian Blaga- din Sibiu. In mediul academic sibian se vorbeste despre desfiintarea unor sectii, aparitia altora si chiar desprinderea Calculatoarelor de sub tutela Ingineriei.

Specializarea Calculatoare din cadrul ULB functioneaza in cadrul Facultatii de Inginerie -Herman Oberth-. Se discuta insa tot mai mult despre posibilitatea ca aceasta sa devina autonoma. Prof. univ. dr. ing. Galaftion Sofonea, decanul Facultatii de Inginerie, sustine ca este vorba despre -un grup de interese-. -Este, de fapt, un amestec intre ULB si Universitatea Romano-Germana, Ro-Ger. Profesorii de la Ro-Ger sunt aceiasi cu cei care predau aceasta disciplina la noi-, spune decanul. Studentii de la sectia de calculatoare a Universitaatii Ro-Ger fac ore in laboratoarele ULB. -Conducerea Ro-Ger se bazeaza pe o conventie de acces in aceste laboratoare. Insa ea este falsa-, sustine prof. univ. dr. ing. Sofonea.

Contrar zvonurilor din mediul academic sibian, sectia de Limbi Moderne Aplicate a Facultatii de Litere si Arte nu se va desfiinta. -Toata aceasta valva este iscata de niste neprieteni de-ai nostri. Care vor sa ne faca rau. Nici nu s-a pus in discutie asa ceva-, sustine Pamfil Matei, decanul Facultatii de Litere si Arte.

Filozofie la Sibiu

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii va avea, din anul universitar 2003-2004, o noua sectie, specializarea Filozofie. -Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica a avizat favorabil functionarea provizorie a acestei noi sectii-, precizeaza Alexandru Grad, decanul Facultatii de Jurnalism. Durata studiilor va fi de patru ani, la cursuri de zi. Pentru noua facultate vor fi alocate 50 de locuri. Admiterea se va face pe baza mediilor de la Bacalaureat si de la disciplina Filozofie din liceu.

Laurentiu Straut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.