Acasă Fără categorie Percheziții de amploare pentru reținerea unui medic

Percheziții de amploare pentru reținerea unui medic

DISTRIBUIȚI

Procurorii au descins astăzi de dimineață la prima ora însoțiți de mascați, într-o desfășurare de forțe spectaculoasă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galați pentru percheziții. Desigur că dacă un medic este chemat la audieri se prezintă imediat, ca orice om civilizat, chiar dacă a comis o infracțiune de corupție, nefiind nevoie să fie umilit și prezentat în cătușe prin fața oamenilor.
Şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi, dr. Iuliu Fulga, a fost reţinut pentru 24 de ore de ofiţerii serviciului teritorial al Direcţiei Generale Anticorupţie, în urma percheziţiilor, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei”, într-un dosar privind fapte de corupţie, au informat vineri surse judiciare.

Conform acestora, alături de Fulga a mai fost reţinută o persoană, tot din cadrul Serviciului de Medicină Legală Galaţi. Descinderile de joi au vizat biroul de achiziţii din cadrul spitalului judeţean, serviciul de medicină legală şi secretariatul unităţii spitaliceşti, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu şi uz de fals.

Cercetările sunt legate de un contract externalizat de furnizare servicii, cel mai probabil transport decedaţi, între Serviciul de Medicină Legală şi o firmă privată, care ar fi fost făcut prin încălcarea legii.

Acţiunea ofiţerilor anticorupţie şi a procurorilor a fost sprijinită de efective de jandarmi.

DGA a anunțat că cei doi au fost prezentați Judecătoriei Galați, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, respectiv complicitate la aceeași infracțiune, precum și instigare la fals în declarații și uz de fals.

Din probatoriul administrat de ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2013 — decembrie 2016, cele două persoane, funcționari publici în cadrul unei instituții de medicină legală, folosindu-se de autoritatea dobândită prin prisma atribuțiilor de serviciu și, profitând de influența de care se bucurau în rândul personalului spitalului județean din Galați, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse în cadrul societății contractante și folosindu-se de documente falsificate și declarații mincinoase, au determinat atribuirea nelegală a unor contracte de prestări servicii transport special (cadavre umane) către această societate, în detrimentul celorlalți competitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.