Acasă Fonduri Europene Programul de cercetare în sectorul minier a fost aprobat

Programul de cercetare în sectorul minier a fost aprobat

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a adoptat programul de cercetare al Fondului de cercetare pentru cărbune și oțel și a stabilit orientările tehnice multianuale pentru punerea în aplicare a acestuia. Orientările tehnice multianuale stabilite în capitolul III se revizuiesc periodic la fiecare șapte ani, prima perioadă încheindu-se
la 31 decembrie 2014. În acest scop și cel mai târziu în primele șase luni ale ultimului an din perioada de șapte ani, Comisia reevaluează funcționarea și eficiența orientărilor tehnice multianuale și, după caz, propune modificări. Atunci când consideră necesar, Comisia poate efectua o astfel de reevaluare și poate prezenta Consiliului propuneri de modificări corespunzătoare înainte de expirarea perioadei de șapte ani. Astfel, Comisia aprobă acțiunile de finanțare atunci când contribuția comunitară, estimată în cadrul programului de cercetare, este mai mare sau egală cu 0,6 milioane de euro, și elaborează termenii de referință pentru monitorizarea și evaluarea programului de cercetare.
Proiectele de cercetare urmăresc reducerea costurilor totale ale producției miniere, îmbunătățirea calității produselor și reducerea costurilor utilizării cărbunelui. Proiectele de cercetare trebuie să vizeze întreg lanțul producției de cărbune și oțel, de la utilizarea unor tehnici moderne de topografiere a zăcămintelor și planificarea integrată a minelor, până la oferirea unor servicii pentru sursele de energie, comunicare și informații, transmisie, monitorizare și sisteme de control al procesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.