Acasă Fonduri Europene Studiul de fezabilitate, esențial pentru accesarea fondurilor pentru dezvoltarea satelor

Studiul de fezabilitate, esențial pentru accesarea fondurilor pentru dezvoltarea satelor

DISTRIBUIȚI

Prima sesiune de apeluri pentru proiecte derulate cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală s-a încheiat, însă fermierii, și nu numai, se pot pregăti pentru următoarea sesiune. Numărul documentelor obligatorii care trebuie atașate Cererii de finanțare pentru întocmirea proiectului nu sunt tocmai puține.
Pentru proiectele care nu prevăd lucrări de construcții-montaj trebuie aviz justificativ. Niciun proiect nu poate fi prezentat spre avizare fără un studiu de fezabilitate sau fără documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, actualizat conform conținutului cadru și metodologiei stipulate în HG nr. 28/09.01.2008 și avizat conform legislației în vigoare.
Pentru proiectele care vizează investiții asupra obiectivelor de patrimoniu, solicitantul va prezenta și documentația întocmită conform "Conținutului Cadru al documentațiilor de restaurare a monumentelor" sau documentație avizată de Direcția județeană de Cultură.
Pentru proiectele integrate, care vizează lucrări de construcții-montaj, studiul de fezabilitate sau documentația de avizare a lucrărilor de intervenție se realizează pentru fiecare tip de acțiune, integrarea realizându-se printr-un deviz general centralizator de către proiectantul care elaborează documentația aferentă investiției majoritare. Studiile de fezabilitate aferente vor fi licitate într-un singur pachet. Pentru proiectele integrate care vizează atât lucrări de construcții-montaj, cât și acțiuni de achiziții simple, studiul de fezabilitate va include și descrierea acestor acțiuni. În cazul investițiilor care nu se supun achizițiilor publice, în estimarea costurilor investiției, proiectantul va compara baza de date de prețuri afisată pe site-ul APDRP și în situația în care prețurile aferente bunurilor și serviciilor incluse în proiect nu se regăsesc sau nu se încadrează în limitele din baza de date, proiectantul va atașa trei oferte pe baza cărora a întocmit bugetul estimativ. În ceea ce privește prețurile lucrărilor incluse în proiect, proiectantul va menționa sursa de prețuri folosită.
Solicitantul trebuie să obțină și să anexeze cererii de finanțare și certificatul de urbanism sau autorizația de construire. În certificatul de urbanism trebuie specificat numele proiectului sau al investiției exact cum este menționat în Cererea de finanțare. Prevederea nu se aplică proiectelor integrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.