Acasă Imobiliare Blocajul vânzărilor de imobile crește chiriile

Blocajul vânzărilor de imobile crește chiriile

DISTRIBUIȚI

Numărul de apartamente scoase la închiriere a crescut în ultimele luni, pe fondul scăderii numărului tranzacțiilor pe piața vânzărilor de locuințe. Cu toate acestea, creșterea numărului de oferte nu a determinat și o scădere a prețurilor, acestea rămânând constante pe parcursul întregului an. Presiunea asupra prețurilor dată de creșterea semnificativă a cererii a fost, astfel, echilibrată de intrarea în circuitul închirierilor a imobilelor care nu se vând, arată studiul unei agenții imobiliare.
Potrivit monitorizării, față de iunie 2007, în iunie 2008 au fost scoase la închiriere cu aproape 45% mai multe apartamente de 2 camere și cu aproximativ 35% mai multe apartamente de 3 camere. Pe segmentul de închirieri garsoniere, creșterea numărului de oferte a fost de 33%.
Creșterea numărului de apartamente scoase la închiriere în ultimele luni nu a determinat modificări remarcabile la nivelul prețurilor solicitate de particulari. Pe tot parcursul anului 2008, se observă o creștere de sub 5%, însă față de luna iunie 2007, în iunie 2008, chiriile solicitate s-au înscris pe un trend crescător. Dacă anul trecut chiria medie pentru o garsonieră era de 328 Euro, anul acesta prețul mediu este de 390 Euro, înregistrând o creștere de 19%. La apartamentele de 2 camere chiria a crescut în medie cu 22%, în timp ce chiriile la  apartamentele de 3 și 4 camere au rămas, practic, pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.