Acasă Imobiliare Bucureștenii nu dau aglomerația din Capitală pe liniștea periferiei

Bucureștenii nu dau aglomerația din Capitală pe liniștea periferiei

DISTRIBUIȚI

Doar 10% dintre locuitorii Capitalei sunt dispuși să-și cumpere un apartament pentru a locui în afara orașului, chiar dacă o asemenea reședință le-ar asigura confortul de clasă medie-plus, se arată în studiul unei agenții imobiliare. Cauza acestui imobilism al bucureștenilor ar fi lipsa infrastructurii din zonele limitrofe Capitalei, doar apropierea serviciului sau a școlii copiilor determinându-i, în proporție mică, să se mute într-o locuință confortabilă, dar aflată în comune sau orașe-satelit, precum Pipera, Ștefănești, Mogoșoaia, Bragadiru, Popești-Leordeni, Pantelimon.
Psihologul Elena Leonte consideră că reticența bucureștenilor față de proiectele rezidențiale din afara orașului este justificată de infrastructura foarte proastă.
Analiștii imobiliari spun, însă, că pentru cei care lucrează în nordul Capitalei, naveta la Ploiești ar fi o soluție, iar problema infrastructurii ar fi, astfel, rezolvată. "Din cartierul sudic Berceni sau dintr-o zonă limitrofă se ajunge mai greu la serviciu decât din Ploiești", spune Silviu Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.