Acasă Imobiliare Prețul apartamentelor va stagna spre sfârșitul anului

Prețul apartamentelor va stagna spre sfârșitul anului

DISTRIBUIȚI

Ritmul de creștere al prețurilor apartamentelor vechi va cunoaște anul acesta o încetinire notabilă, ne-a spus Ruxandra Cleciu, președintele Asociației Române a Agențiilor Imobiliare.
Mai mult de atât, aceasta susține că în cazul în care proiectele imobiliare de blocuri noi vor fi livrate în grafic, prețul apartamentelor vechi vor stagna. "Anticipez că evoluția prețurilor locuințelor vechi va stagna către sfârșitul acestui an", a precizat reprezentantul agențiilor imobiliare. Pe de altă parte, analiștii imobiliari spun că prețul locuințelor noi din București va continua să crească și în 2008, cu 20%-25%.
"Trendul va rămâne ascendent și previzionăm o creștere de circa 10%-20% în ceea ce privește ansamblurile noi. În aceste condiții, apartamentele în blocuri vechi vor reprezenta în continuare o opțiune pentru clasa medie. Estimăm o creștere a prețurilor pentru acest segment de 5%-10%", a declarat Irina Petrescu, sales manager în cadrul unei companii de servicii imobiliare. Numărul apartamentelor noi construite în cartiere rezidențiale va crește cu aproximativ 40%-50%, iar anul viitor vor fi date în folosință 10.000 de locuințe. Totodată analiștii apreciază că apartamentele s-au scumpit în anul 2007 cu 10%-25%, cea mai mare creștere fiind înregistrată la locuințele vechi, respectiv 15%-25%. "La apartamentele vechi s-a înregistrat o creștere de circa 10%-15%, în timp ce în ansamblurile noi prețurile au avansat cu 15%-25%", a spus Petrescu. Printre factorii care au determinat această situație se numără accesul mai facil la credite, creșterea prețurilor terenurilor, menținerea deficitului de locuințe, precum și majorarea prețului la materialele de construcții și a costului cu forța de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.