Acasă În Lume 100 de milioane de cetățeni UE au suferit în comunism. Societatea Timișoara...

100 de milioane de cetățeni UE au suferit în comunism. Societatea Timișoara așteaptă scuzele lui Juncker

DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva zile, președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, a rostit la Trier (Germania) un discurs cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx, principalul ideolog al regimurilor comuniste.

Participarea unui oficial al Uniunii Europene (structură care are la bază toate principiile democrației autentice și drepturile omului) la comemorarea unuia dintre inspiratorii crimelor comuniste, a personajului care a nesocotit tocmai acele valori pe care se întemeiază construcția Uniunii Europene, este în sine un fapt reprobabil.

Mai mult, domnul Jean-Claude Juncker l-a evocat pe Marx ca pe un filosof ale cărui idei nu pot fi condamnate numai pentru că au fost greșit aplicate de cei care l-au urmat.

Această interpretare a doctrinei care a stat la baza regimurilor criminale comuniste timp de peste un secol, în zeci de țări de pe toate continentele, sfidează memoria și suferințele milioanelor de victime ale comunismului din întreaga lume.

În ultimele două decenii, o serie de organizații internaționale au condamnat comunismul și crimele săvârșite în numele ideologiei marxiste. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (25 ianuarie 2006), Parlamentul European (2 aprilie 2009) și Adunarea Parlamentară a OSCE (2 iulie 2009) au votat rezoluții care condamnau comunismul. În 3 iunie 2008, la Praga, a fost lansată declarația intitulată ‘Conștiința europeană și comunismul’, semnată, printre alții, de Vaclav Havel și Joachim Gauck.

Considerăm că președintele Comisiei Europene are datoria de onoare de a prezenta scuze publice pentru acest gest de rătăcire politică și morală.

Foto Poland Daily

1 COMENTARIU

  1. Un comentariu foarte corect al dlui Marin. Incercärile de a reabilita pe creatorul celei mai crincene dictaturi decind existä omenirea, sunt o rusine pt orice adevärat democrat. Criminalul Stalin si utopistul dar pilonul revolutiei din 1917, Lenin ,nu ar fi existat färä un „CAPITALUL „.!! Un corupt ca Juncker (vezi trecutul dinsului in Luxemburg !) ,un om acceptat ca un penibil compromis intre marile puteri europene, trebuia de mult sä se retragä . Felicit ziarul Curentul pentru contributii obiective ca aceasta. Si mai ales Societätii Timisoara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.