Acasă În Lume Angela Merkel se folosește de români în lupta împotriva Marii Britanii

Angela Merkel se folosește de români în lupta împotriva Marii Britanii

DISTRIBUIȚI

Naționaliștii români reacționează la declarațiile Angelei Merkel care a anunțat că Germania dorește relații amicale cu Marea Britanie, însă va continua să insiste ca Londra să se bucure de un acces deplin la piața internă europeană doar dacă acceptă libera circulație a cetățenilor europeni. „Dacă încep să fac concesii cu privire la libertatea de mișcare, atunci altă țară va veni mâine și va spune ‘nu vreau nici eu așa de mulți muncitori bulgari și români'”, a spus Merkel. Partidul Forța Națională a reacționat: „Cancelarul Germaniei se folosește de români pentru a-și regla conturile cu Marea Britanie, lansând ideea că singura calitate a românilor în UE este aceea de a fi imigranți prin Europa. Ceea ce uită Angela Merkel este că pericolul pentru Europa nu îl constituie muncitorii români sau bulgari, ci imigranții non-UE care sunt sursă de amenințări teroriste și care nu vor dori niciodată să se integreze valorilor europene.

 

Faptul că îi folosește pe români ca exemplu negativ face parte din stilul Cancelarului Germaniei, foarte darnic cu imigranții arabi pe care i-a invitat în Europa în ciuda pericolelor pe care le implică venirea lor, dar care are ochi răi pentru cei care practică libera circulație în interiorul UE.

 

Rămâne să ne întrebăm de ce avem atâția români care își caută de muncă în alte țări din UE, ceea ce constituie o realitate indiscutabilă a ultimilor ani. În afară de incompetența și corupția clasei politice românești din ultimii 26 de ani, există și cauze externe nu mai puțin grave. Felul în care statele occidentale au tratat România, nu ca partener, ci ca piață de desfacere și ca pepinieră de mână de lucru, reprezintă o cauză la fel de importantă care i-a făcut pe români să plece la muncă în Occident.

 

E ușor să îi dai de exemplu pe români că pleacă la muncă în statele bogate dacă nu te uiți la felul în care același Occident a tratat România, ‘ajutând-o’ să rămână la periferie. Dacă cineva caută dovezi, să se uite la ‘investițiile’ firmelor occidentale în domeniile strategice din România care au fost privatizate ieftin în avantajul companiilor străine cu promisiunea că vor fi modernizate. Modernizarea nu a mai venit niciodată, deși era inclusă în contractele de privatizare, ceea ce a pus capăt mitului marilor investitori străini. România a rămas în schimb fără resurse și fără capacități de producție, iar românii își caută viitorul în alte părți.” se arată într-un comunicat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.