Acasă În Lume Ce s-a întâmplat în plenul PE în aprilie 2018: de la Facebook...

Ce s-a întâmplat în plenul PE în aprilie 2018: de la Facebook la Siria

DISTRIBUIȚI

În cea de-a patra sesiune din an, Parlamentul a votat noi legi privind combaterea spălării banilor, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și încurajarea concurenței în domeniul agriculturii organice. De asemenea, președintele Franței Emmanuel Macron a dezbătut viitorul Uniunii Europene cu deputații.
Datele personale, bugetul pe anul 2016, noua legislație privind economia circulară și utilizarea armelor chimice în Siria au fost, de asemenea, pe agenda ședinței plenare.

Timp de 3 ore, președintele francez Emmanuel Macron a dezbătut viitorul Europei împreună cu deputații europeni și cu președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker. El a promovat „suveranitatea europeană” în fața izolaționismului național.
Deputații europeni i-au cerut fondatorului Facebook Mark Zuckerberg să vină în Parlamentul European pentru a răspunde întrebărilor privind utilizarea abuzivă a datelor personale a 2,7 milioane de utilizatori europeni de Facebook.
Deputații europeni au aprobat peste 50 de rapoarte care închid anul financiar 2016 al Uniunii Europene. Ei au salutat cea mai mică rată a erorilor din ultimii 10 ani.
Până în 2035, 65% din deșeurile municipale ar trebui reciclate – în comparație cu 44% acum.
Deputații europeni au votat o nouă lege privind economia circulară, care va reduce cantitatea de deșeuri ajunsă la gropile de gunoi.
Cel puțin 40 de persoane au murit în timpul ultimelor atacuri chimice din Siria. Președintele Parlamentului, Antonio Tajani, a declarat că utilizarea armelor chimice reprezintă o linie roșie care nu poate fi încălcată fără urmări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.