Acasă În Lume Criza diplomatica Maroc-Spania

Criza diplomatica Maroc-Spania

DISTRIBUIȚI

Relatiile dintre Maroc si Spania sunt din nou tensionate, de duminica seara, dupa ce Rabatul a denuntat aterizarea unui elicopter militar spaniol pe insula Leila/Perejil si a anulat o intalnire cu reprezentantii Spaniei prevazuta pentru ieri, la Madrid.

Guvernul marocan a afirmat ca un elicopter spaniol a aterizat, duminica dupa-amiaza, pe insula o nelocuita care a determinat, in luna iulie, o criza militaro-diplomatica importanta intre Rabat si Madrid. Spania neaga informatiile.

Un comunicat al Ministerului marocan al Afacerilor Externe precizeaza ca vizita cu o durata nedeterminata a unui elicopter pe insula reprezinta -un act inacceptabil-, Spania incalcand din nou spatiul aerian si terestru al Marocului.

Spania a intervenit militar, la 17 iulie, pentru a desfiinta un post de observatie instalat de soldatii marocani pe data de 11 iulie, pe insula de circa 14 hectare situata la mai putin de 200 de metri de coasta nordica a Marocului. Tensiunea intre cele doua tari s-a redus la 20 iulie, cand Spania si-a retras trupele in baza unui acord incheiat intre Rabat si Madrid, cu medierea Statelor Unite, si confirmat de ministrii de externe ai celor doua tari pe 22 iulie in cursul unei intalniri care a avut loc la Rabat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.