Home În Lume Cu surle si trambite, Hillary intra in campanie

Cu surle si trambite, Hillary intra in campanie

DISTRIBUIŢI

Hillary Clinton a acceptat, in cadrul unei ceremonii triumfatoare, sa candideze pentru postul sau de senator la alegerile legislative din noiembrie. Presa americana a glumit chiar, afirmand ca, -daca nu erai foarte atent, puteai sa crezi ca si-a lansat candidatura pentru Casa Alba, impotriva lui George W. Bush-.


Cu alte cuvinte, desi deocamdata nu are niciun contracandidat din partea republicanilor, lansarea campaniei sale electorale a avut aerul impunator al startului cursei pentru presedintie. -Spectacolul- a inceput cu un clip in care actualul presedinte, George W. Bush, afirma ca Hillary nu va reusi sa fie aleasa pentru Senat in 2000. -Avem nevoie de o noua directie, de un nou leaderchip. Sa ne luam tara inapoi-, a declarat fosta Prima Doamna, in aplauzele furibunde a catorva sute de democrati. Baloane, confetti, multe steaguri cu magari (simbolul Partidului Democrat), toate acestea au constituit punctul forte al lansarii campaniei electorale. Sotul sau, Bill Clinton, fost -locatar- al Casei Albe, a preferat sa ramana in umbra si nu s-a adresat delegatilor democrati prezenti la conventie. In schimb, a urcat alaturi de sotia sa in momentul de final al ceremoniei, atunci cand orchestra a intonat -Right Back Where We Started From-.

Ofensiva de imagine a democratilor nu putea sa fie lansata intr-un moment mai bun, iar Hillary Clinton a folosit fiecare moment al discursului sau pentru a-l ataca pe republicanul Bush, pentru a sublinia ca este vremea ca democratii sa se intoarca la conducerea tarii. -New York Times- a remarcat ca Hillary a rostit de 20 de ori verbul -eu cred- si de 18 ori expresia -fiti alaturi de mine-.

Mai mult, in contextul speculatiilor legate de viitoarea cursa pentru Casa Alba, senatoarea a afirmat ca este prea devreme sa se gandeasca la 2008, desi traditia politica spune ca partidul care castiga alegerile de la jumatatea mandatului isi va impune candidatul pentru prezidentiale. Iar popularitatea scazuta a republicanilor, in frunte cu presedintele, nu face altceva decat sa o ajute pe Hillary Clinton. Scandaluri de coruptie, esecul din Irak, controversele legate de bazele CIA in Europa, toate acestea vor fi speculate din plin in campania electorala care va dura pana in toamna.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.