Acasă În Lume Cuba ne va plăti datoria istorică în medicamente cubaneze testate pe români

Cuba ne va plăti datoria istorică în medicamente cubaneze testate pe români

DISTRIBUIȚI

Deplasarea secretă în Cuba a miniștrilor Sănătății Sorina Pintea și a ministerului Finanțelor Eugen Teodorovici a privit datoria istorică a Cubei față de România, reluarea relațiilor comerciale, precum și colaborarea în mai multe domenii legate de sănătate, au spus miniștrii, prezenți la Antena 3, transmite Mediafax.

Deplasarea a fost aprobată de premierul Viorica Dăncilă, iar la discuțiile purtate cu vicepreședintele cubanez, cu ministrul local al Finanțelor și cu guvernatorul băncii centrale a participat și ambasadorul român. Discuțiile pe sănătate au fost principala temă a întâlnirii, spune Sorina Pintea, pentru că au privit colaborarea dintre România și Cuba în legătură cu o serie de tratamente și de medicamente care se dezvoltă la Havana și care sunt testate în prezent și în alte țări, cum ar fi Statele Unite. Ministrul Sănătății a oferit exemplele a două vaccinuri pentru cancerul pulmonar, medicamente oncologice pentru cancer pancreatic și glinom, de un produs care are efect asupra tumorilor pielii și de un medicament care poate evita amputarea membrelor bolnavilor de diabet.

„Sunt proiecte de miliarde pentru România”, a spus Teodorovici, care a dat de înțeles că aceasta este modalitatea de recuperare a datoriei rămasă după desființarea fostului CAER. „Slovacia face o fabrică de fotovoltaice”, a spus ministrul, care o oferit și exemplul altor țări care colaborează în acest scop cu Cuba, cum sunt Rusia și Franța. Teodorovici a anunțat că de această vizită va depinde viața copiilor români.

În perioada următoare vor fi semnate acordurile necesare începerii colaborării.

În presă au apărut informații contradictorii și întrebări legate de deplasarea celor doi miniștri la Havana.

Puteți viziona emisiunea la Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.