Home În Lume Dronele continuă să spioneze centralele nucleare din Franța

Dronele continuă să spioneze centralele nucleare din Franța

DISTRIBUIŢI

Un nou survol inexplicabil al unei centrale nucleare franceze efectuat de o dronă, al 19-lea începând din 19 octombrie, a avut loc joi, a anunțat sâmbătă site-ul centralei Bugey (centru-est), survolată pentru a 4-a oară.

 „Echipele de supraveghere ale centralei Bugey au detectat prezența ilegală a unui aparat de zbor comparabil cu o dronă deasupra perimetrului aerian al centralei”, a indicat sâmbătă un comunicat discret pe site-ul centralei.

 

Potrivit conducerii, care a depus plângere, survolul centralei „nu are nicio consecință asupra siguranței și funcționării instalațiilor”.

 

Misterul ce planează asupra survolurilor centralelor nucleare de către drone rămâne total în Franța, țară cu al doilea parc nuclear din lume — 58 de reactoare repartizate în 19 centrale—, relansând astfel dezbaterea asupra securității.

 

Organizația Greenpeace, care a negat de la început că ar fi la originea acestor survoluri, își exprimă îngrijorarea într-un comunicat față de „incapacitatea serviciilor de stat de a opri aceste survoluri ce constituie o amenințare reală, în special asupra bazinelor de depozitare a combustibilului iradiat”.

 

 În ultimele zile,  cinci situri au fost survolate simultan, acreditând teza unei acțiuni coordonate a unor persoane a căror identitate și motive încă rămân o enigmă, notează AFP.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.