Acasă În Lume Fight Ebola, pentru sensibilizarea populației

Fight Ebola, pentru sensibilizarea populației

DISTRIBUIȚI

Operatorul de sateliți luxemburghez SES a anunțat luni lansarea unui canal gratuit pentru sensibilizarea populației la virusul Ebola, numit ‘Fight Ebola’. Acesta va ajunge la circa 20 de milioane de oameni de pe continentul african, transmite AFP.

‘Datorită acestui canal, sperăm să educăm mai bine populația. +Fight Ebola+ difuzează informații pentru milioane de persoane care trebuie să cunoască riscurile legate de virusul Ebola’, arată Ibrahima Guimba-Saidou, prim-vicepreședinte pentru activități comerciale în Africa în cadrul SES, citat într-un comunicat, potrivit Mediafax.

‘Nu suntem subvenționați, avem capacitate disponibilă și am dorit să o punem la dispoziția oamenilor’, a declarat AFP Yves Feltes, purtător de cuvânt al SES. 

‘Fight Ebola’ va fi transmis de doi sateliți — Astra 2F și SES-5—, putând ajunge la ‘circa 20 de milioane de persoane’, a adăugat el. Canalul va difuza informații în engleză, iar în viitorul apropiat și în franceză. Programele difuzate vor fi oferite gratuit de ‘numeroase organe de presă internaționale’ și instituții precum UNICEF sau Medecins sans Frontieres, se arată în comunicat. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat pe 7 noiembrie un nou bilanț al epidemiei de Ebola, cu situația până în 4 noiembrie, menționând 4.960 de morți în opt țări, din 13.268 de cazuri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.