Acasă În Lume Finalisti la Punctul Zero

Finalisti la Punctul Zero

DISTRIBUIȚI

1. Pasaje de lumina: Memorialul-nor

Un -nor- translucid din 10.000 de -pasaje- pentru lumina care va scoate in evidenta numele fiecareia dintre victime, gravat pe plan orizontal intr-un cerc. Cercurile vor fi grupate astfel incat sa plaseze numele victimelor in zona turnului nordic, respectiv sudic. Separat, un alt grup de nume va forma -linii ale salvatorilor-. Pe locul turnurilor – cai de acces catre o fundatie simbolica.

2. Memorie suspendata

Pe locul turnurilor – doua gradini memoriale. Printre copaci, coloane de sticla in memoria victimelor. Gradinile – separate de o apa, peste care va exista un pod comemorativ. Un zid de piatra va avea incrustate patrate reprezentand toate victimele, din care va curge apa in -piscina lacrimilor-.

3. Inversiunea luminii

Un plan reprezentativ, orizontal, al turnului nordic – iluminat de dedesubt. Locul celui sudic – zona reflectorizanta deasupra unui cerc de lumini. La subsol, zid nordic din sticla, cu numele victimelor. Intre zonele ocupate de cele doua turnuri – o coloana pentru ramasitele neidentificate. De aici, o raza laser albastra va straluci spre cer.

4. Ofrande in suspensie

Lumini-ofranda suspendate de tavan in sanctuare sub cele doua turnuri, legate de un pasaj cu acces catre un spatiu -de inmormantare-. Numele victimelor – in ordine alfabetica pe peretii exteriori. Structurile, inconjurate de un parc. Un zid al libertatii va avea gravata istoria WTC.

5. Memorie duala

Pe locul turnului sudic, 92 de placi de zahar vor simboliza natiunile unite de aceasta mare tragedie, inconjurate de un zid de piatra cu mesaje de speranta. La nord, o galerie subterana cu imagini in miscare si declaratii ale victimelor. Pe pereti va curge apa. Ramasitele neidentificate, intr-un loc sacru in zona fundatiei (doar familiile victimelor vor avea dreptul de a intra aici).

6. Gradina luminilor

Un zid de sticla in jurul unei gradini de lumini, pentru fiecare victima. Dedesubt, doua camere pe locul turnurilor: un pasaj al ofrandei le leaga. Sub un zid de otel, in nord – ramasitele neidentificate. Si mai jos, altare cu numele victimelor, luminate natural prin sparturile din tavan.

7. Absenta

10 metri sub nivelul strazii, locurile goale ale celor doua turnuri se vor umple cu apa din cascadele de pe margini. Fiecare va fi marginita de o constructie in panta, ce coboara catre memoriale. Un pasaj subteran unde se pot aprinde lumanari. Un coridor va duce la o camera speciala cu ramasitele neidentificate: acces doar pentru familiile victimelor. O cladire cu destinatie culturala va adaposti zona de agitatia strazii.

8. Ape scazute

Un memorial pe locul turnului nordic, cu zone private si publice. O cascada. Zid cu numele victimelor. Copaci pe locul turnului sudic. Muzeul 11 septembrie la subsol, intre fostele turnuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.