Acasă În Lume Guvernul Tudose acuzat că se răzbună pe românii din diaspora

Guvernul Tudose acuzat că se răzbună pe românii din diaspora

DISTRIBUIȚI

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) îi cere prim-ministrului Mihai Tudose, anularea amenzilor fiscale pentru românii din diaspora și a dublei impozitări.

Necompletarea unui formular birocratic prevăzut în noul Cod Fiscal dă bătăi de cap milioanelor de români din afara granițelor. Pe lângă amenzi, ei vor fi siliți să mai plătească odată și în țară, unele taxe achitate deja în țările în care muncesc. Fiscul a prezentat un astfel de formular de schimbare a domiciliului fiscal care ar fi trebuit sa fie completat de către toți românii care au domiciliul in România și rezidența in străinătate.

Considerăm că este o măsură premeditată și absurdă de răzbunare împotriva milioanelor de români din diaspora.

Nu trebuie uitat că toți cei din afară au plecat tocmai din cauza proastei administrări a țării și a corupției clasei politice. Dacă prim-ministrul Tudose nu ține cont de drama acestor oameni siliți să trăiască departe de cei dragi și să presteze munci inferioare pregătirii lor, ne așteptam să aibă în vedere măcar interesul pentru atragerea uriașelor sume care pot contribui la stabilitatea exercițiului bugetar. În ultimii 10 ani românii din afară au trimis acasă in jur de 55 miliarde de euro.

‘Mi se pare o strategie total eronată din partea guvernului. Credem că statul român ar trebui mai degrabă să se îngrijoreze de numărul uriaș al românilor plecați și de faptul ca ei nu mai vor să se întoarcă: suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din țară, după Siria. Este inadmisibil dacă prin astfel de tertipuri cu formulare tăinuite își propun autoritățile noastre să contracareze faptul că în fiecare ora pleacă 9 adulți care nu se vor mai întoarce în țară, în foarte puțin timp în România nu va mai avea cine sa lucreze. Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo 5 ani tot circulă vești ca Statul Român urmează sa impoziteze încă odată în țară veniturile românilor din diaspora, chiar dacă aceștia plătesc impozit în țările unde lucrează. Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri a devenit realitate’, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.