Home În Lume Intre Schroder si Merkel sar scantei

Intre Schroder si Merkel sar scantei

DISTRIBUIŢI

Odata inceputa oficial campania electorala inaintea legislativelor anticipate din toamna, continutul programelor cu care ies la rampa formatiunile politice par mult mai putin interesante pentru alegatorii germani, fata de aprinsele dueluri televizate, in care urmeaza sa se confrunte personajele-cheie ale scenei politice de pe malurile Rinului.


Increzator in talentele sale oratorice, actualul cancelar de la Berlin, Gerhard Schroder (foto stanga) s-a declarat deschis nu doar pentru o singura dezbatere televizata, ci la doua, cu principala lui contracandidata, favorita in cursa pentru sefia executivului german, liderul crestin-democrat, Angela Merkel (foto dreapta). Insa reprezentanta opozitiei considera drept pierdere de timp o a doua confruntare pe micul ecran, fapt ce a provocat noi disensiuni in randurile politicienilor germani. -Cel care refuza o a doua dezbatere televizata are ceva de ascuns-, comenteaza portavocea Cancelariei berlineze, Bela Anda, in timp ce crestin-democratii ameninta cu blocarea unei astfel de confruntari.

Din experienta obtinuta in urma scrutinurilor anterioare, Schroder stie cat de importanta este o a doua dezbatere televizata, cu putin timp inaintea inchiderii campaniei electorale si cum poate aceasta sa aduca puncte in favoarea sa. Pe de alta parte, fiind constienta de faptul ca alianta crestin-democrata-sociala pierde cu fiecare zi teren in fata extremei stanga, Angela Merkel evita sa se expuna de doua ori in fata publicului, cu atat mai mult cu cat o eventuala aparitie sub asteptari ar putea-o forta sa accepte formarea unei coalitii largi cu social-democratii lui Schroder.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.