Home În Lume Inundaţii de proporţii în Italia. Atenționare de călătorie pentru români

Inundaţii de proporţii în Italia. Atenționare de călătorie pentru români

DISTRIBUIŢI

Inundaţii de proporţii în centrul şi nord-vestul Italiei. Mai multe localităţi din Toscana și Liguria au fost devastate de ploile torenţiale din ultimele ore. MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care trăiesc în Peninsulă sau care vor face călătorii. Ploi abundente vor afecta în continuare regiunile Lombardia şi Piemonte, precum şi Lazio. Pentru Sicilia şi zona meridională a Italiei a fost emisă o atenționare de vânt puternic.

În regiunea Toscana, râurile s-au umflat şi s-au revărsat pe străzi, măturând tot ce le-a ieşit în cale. Cea mai afectată zonă este provincia Massa-Carrara, unde 5000 de localnici suferă de pe urma ploilor. În mai puţin de jumătate de oră, oraşul Carrara a fost înghiţit de ape.

 

Cu o forţă uluitoare, şuvoaiele de apă şi noroi au spart geamurile clădirilor şi au măturat tot ce le-a stat în cale: maşini, scutere şi tomberoane de gunoi.

 

Serviciile de urgență au primit numeroase apeluri din partea persoanelor ale căror garaje și subsoluri au fost inundate. Furtunile şi inundaţiile nu au cruţat nici Liguria, din nord-vest. Aici, furia apelor a surpat clădiri, a distrus poduri şi rețele electrice. În multe oraşe străzile au fost inundate, iar circulaţia rutieră blocată.

 

Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore se aşteaptă noi ploi, iar pericolul de inundaţii va fi şi mai mare în regiunile Lombardia şi Piemonte. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.