Acasă În Lume Kievul nu renunta, in ciuda insistentelor Moscovei, la stingerea focarelor de insurgenta...

Kievul nu renunta, in ciuda insistentelor Moscovei, la stingerea focarelor de insurgenta de pe teritoriul sau

DISTRIBUIȚI

Autoritatile de la Kiev sunt decise sa puna capat actiunilor destabilizatoare pro-ruse din estul tarii si anunta ca vor continua operatiunile militare. Secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate și apărare națională, Andrei Parubi, a declarat duminica ca dupa ce va fi rezolvata problema in Donetsk, actiuni similare vor urma si in alte regiuni lovite de aceeasi situatie.

„După ce operațiunile la Slaviansk și Kramatorsk vor lua sfârșit, noi vom începe faza activă a operațiunii în alte regiuni ale țării unde extremiștii sunt prezenți”, a precizat Parubi, citat de portalul etransmedia.ro . Începând de vineri, forțele ucrainene duc vaste operațiuni speciale în orașul Slaviansk, din regiunea Donețk, implicând elicoptere și blindate ale armatei. Ofensiva are drept scop reprimarea militanților proruși care susțin federalizarea Ucrainei și pe care Kievul îi califică drept „teroriști”.

Potrivit oficialului ucrainean, confruntări au avut loc sâmbătă la Drujkovka (36 km de Slaviansk) și la Kramatorsk (15 km de Slaviansk). În noaptea de sâmbătă spre duminică, centrul orașului Mariupol (regiunea Donețk) a fost, de asemenea, scena unor confruntări, după cum a indicat presa locală.

Moscova cere interventia politica a SUA

Pe de cealalta parte, Moscova avertizeaza Kievul sa nu extinda actiunile militare. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a îndemnat sâmbătă Statele Unite să intervină pe lângă autorităţile de la Kiev pentru ca acestea să înceteze imediat operaţiunile militare pe care le desfăşoară în sud-estul ţării.

„O operaţiune punitivă în sud-estul Ucrainei plonjează ţara într-un conflict fratricid”, i-a spus la telefon Serghei Lavrov omologului său american, John Kerry, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe. „Statele Unite trebuie să facă uz de influenţa sa pentru a obliga regimul de la Kiev, aflat sub controlul lor, care a declarat război propriului său popor, să înceteze imediat operaţiunile militare din regiunile din sud-estul ţării, să-şi retragă (forţele) şi să-i elibereze pe toţi participanţii la manifestaţii”, a cerut ministrul rus.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.