Home În Lume MAE ungar, declarații nediplomatice despre francezi

MAE ungar, declarații nediplomatice despre francezi

DISTRIBUIŢI

Ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului Peter Szijjarto a catalogat criticile omologului său francez Laurent Fabius asupra unui gard ridicat de Ungaria la frontiera ei drept „șocante”, „neîntemeiate” și „uimitoare”, într-o declarație duminică pentru agenția MTI.

„Se pare că unii oameni din Europa sunt încă în imposibilitatea de a înțelege presiunea îngrozitoare exercitată asupra Ungariei de valul de imigrare provenind din Balcanii de Vest”, a declarat Szijjarto, adăugând că îl va convoca pe însărcinatul cu afaceri al Franței la Ministerul ungar de Externe luni.

Într-un interviu difuzat de radioul Europe 1, televiziunea I-Tele și publicat de cotidianul Le Monde, Fabius a numit comportamentul anumitor țări est-europene drept „scandalos” și a criticat separat Ungaria din cauza gardului de la graniță, acuzând-o că nu respectă valorile europene comune.

Schimbul de declarații urmează după anunțul Ministerului Apărării de la Budapesta că a terminat „prima fază” de instalare a gardului de sârmă ghimpată lung de 175 km de la granița cu Serbia pentru a preveni trecerile ilegale în Ungaria, primul pas în Uniunea Europeană (EU).

Szijjarto a notat că situația va fi „îngrozitoare” până la sfârșitul anului dacă guvernul nu acționează pentru a opri acest flux.

„Trebuie să găsim o modalitate de a opri presiunea migrației”, a adăugat el.

De la începutul anului, peste 140.000 de refugiați au intrat în Ungaria.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.