Acasă În Lume Militarii răniți în Afganistan sunt în stare stabilă

Militarii răniți în Afganistan sunt în stare stabilă

DISTRIBUIȚI

Militarii din Batalionul 30 Protecția Forței ‘Vulturii Carpaților’ din Câmpulung Muscel răniți în incidentul produs astăzi, 30 aprilie, în Afganistan, se află în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Cei opt sunt plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan), plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune ), caporalul clasa a III-a Ganță Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune ), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune ), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune ), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune), caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune ) și caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune ).

După producerea incidentului a fost securizată zona, conform procedurilor, și militarii răniți au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde sunt luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire.â

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților.

Vom reveni cu detalii despre starea celor opt militari pe măsură ce vor fi realizate investigații medicale complete.

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie — august 2018. Misiunile sunt, în principal, de asigurare a protecției forței din Baza Aeriană Militară Kandahar și de instruire, consiliere și asistență a Forțelor Naționale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 și 2007) și Afganistan (în anul 2008).

În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alți aproximativ 300 fiind desfășurați în operații sub comandă/mandat NATO, UE, ONU și OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor externe, 29 de militari și-au pierdut viața și alți peste 185 au fost răniți.

Foto:MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.