Home În Lume Ministri bulgari, acuzati de abuz in serviciu

Ministri bulgari, acuzati de abuz in serviciu

DISTRIBUIŢI

In timp ce socialistii, nerabdatori sa-si instaleze reprezentantii in fotoliile guvernamentale, se straduiesc din rasputeri sa scoata la lumina formula noului executiv bulgar, la Sofia au inceput vendetele. Ministrul finantelor, Milen Velcev (foto stanga), si seful diplomatiei din tara vecina, Solomon Passy (foto dreapta), urmeaza sa compara in fata Parchetului militar, fiind acuzati de abuz in serviciu.


In urma unui raport publicat de ziarul -Zemya-, legiuitorii din cadrul Parchetului de la Sofia au lansat o investigatie privind infiintarea unui centru, cu baza in Israel, menit sa realizeze conexiunea prin satelit intre ministrul de externe bulgar si ambasadele tarii vecine din strainatate. Ancheta vizeaza stabilirea si verificarea eventualelor fraude vamale comise de catre firmele israeliene implicate in proiect, precum si daca au existat sau nu abuzuri in serviciu ale oficialilor responsabili. Passy dezminte insa acuzatiile, comentand ca nici macar nu avea cunostinta despre crearea unui asemenea centru de comunicare intre Bulgaria si Israel, in timp ce oficiali din Ministerul de Finante refuza sa-si exprime opiniile in acest caz.

Pe de alta parte, liderul socialist Serghei Stanisev, desemnat pentru formarea executivului care va conduce Sofia catre Uniunea Europeana, este tinut in sah, Miscarea Nationala Simeon al II-lea (MNS II) neoferind inca un raspuns concret referitor la participarea ei in coalitia puterii, alaturi de Miscarea pentru Drepturi si Libertati. Cu toate acestea, la inceputul saptamanii, partidul lui Stanisev anuntase ca este pregatit sa formeze un guvern de coalitie, cu sau fara sprijinul MNS II.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.