Acasă În Lume Monica Macovei trimisă de Parlamentul European în Malta pe urmele Panama Papers

Monica Macovei trimisă de Parlamentul European în Malta pe urmele Panama Papers

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Monica Macovei, alături de alți 6 eurodeputați, se află în misiune oficială în Malta, în perioada 30 noiembrie—1 decembrie 2017.

Misiunea din Malta investighează acuzațiile de spălare de bani, evaziune fiscală, corupție, de implicare a Azerbaidjanului, Chinei și Rusiei în aceste operațiuni, precum și în vânzarea pașapoartelor contra șpagă, de fraudă, clientelism politic, subordonare politică a celor care anchetează, a judecătorilor, a Unității de investigații și analiză a informațiilor financiare (FIAU), precum și a acuzațiilor de spălare de bani de băncile Pilatus și Nexia.

Comisia va investiga și lipsa de rezultate a anchetei privind uciderea violentă a jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care a făcut dezvăluiri și acuzații privind spălarea de bani și alte afaceri ilegale ale prim-ministrului maltez, șefului lui de Cabinet și a altor oficiali.

În timpul vizitei, membrii Parlamentului European se vor întâlni cu prim-ministrul Joseph Muscat și cu ministrul Justiției, cu reprezentanți ai Unității de investigații și analiză a informațiilor financiare (FIAU), cu procurorul general, Peter Grech, și cu șeful Poliției, Lawrence Cutajar, și cu alți oficiali. Delegația Comisiei PANA va participa la o dezbatere cu organizații neguvernamentale în domeniul combaterii corupției și va avea o întâlnire cu jurnaliști din Malta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.