Home În Lume Moscova oferă 50 de milioane de dolari pentru orice informație privind explozia...

Moscova oferă 50 de milioane de dolari pentru orice informație privind explozia avionului Metrojet

DISTRIBUIŢI

Moscova a anunțat marți o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru informații care pot duce la identificarea autorilor doborârii avionului rusesc de linie Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, la 31 octombrie în Peninsula Sinai, la scurt timp după ce autoritățile ruse au recunoscut în cele din urmă că prăbușirea avionului companiei Metrojet a fost provocată de un atentat terorist, relatează agențiile internaționale de presă, citate de AGERPRES.

‘Pentru furnizarea de informații capabile să ducă la reținerea atacatorilor va fi achitată o recompensă de 50 de milioane de dolari’, a anunțat Centrul de relații cu publicul al Serviciului Federal de Securitate (FSB/ex-KGB).

Directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, i-a raportat anterior președintelui Vladimir Putin că la bordul avionului Metrojet s-a produs într-adevăr o explozie, după ce timp de mai multe săptămâni Moscova a respins teza cancelariilor occidentale privind un atac terorist care a vizat aparatul Airbus care asigura legătura dintre Sankt-Petersburg și stațiunea egiptean Sharm-el-Sheikh. ‘Putem spune în mod clar că acesta a fost un atentat terorist’, a afirmat Bortnikov, conform unui comunicat publicat de Kremlin.

‘În timpul zborului, un dispozitiv exploziv artizanal cu o capacitate echivalentă cu 1 kg TNT a fost declanșat’, a indicat șeful FSB, adăugând că au fost găsite urme ale unei substanțe explozive de fabricație străină printre rămășițele găsite la locul prăbușirii aparatului de zbor și pe unele obiecte ale pasagerilor, potrivit RIA Novosti.

Președintele rus Vladimir Putin a promis ‘să-i găsească și să-i pedepsească’ pe cei care se fac responsabili de acest atentat, indiferent de locul în care se ascund. ‘Teroriștii care au aruncat în aer avionul A321 vor fi găsiți oriunde în lume și vor fi pedepsiți’, a insistat președintele Putin, în condițiile în care doborârea avionului rusesc a fost revendicată încă de la 31 octombrie de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

‘Uciderea cetățenilor noștri în Sinai reprezintă o crimă dintre cele mai sângeroase. Noi nu vom șterge lacrimile din sufletele și inimile noastre, aceasta va rămâne cu noi pentru totdeauna. Dar aceasta nu ne va împiedica să-i găsim și să-i pedepsim pe criminali’, a afirmat șeful statului rus.

‘Trebuie să facem acest lucru fără întârziere, să-i identificăm. Îi vom găsi oriunde în lume, în orice punct de pe planetă, și îi vom pedepsi’, a reiterat el, într-o reuniune la Kremlin, desfășurată în noaptea de luni spre marți, cu înalți responsabili militari și din serviciile secrete, la care a participat și ministrul de externe Serghei Lavrov.

În acest context, președintele Putin a cerut intensificarea atacurilor aeriene ale aviației ruse în Siria. ‘Operațiunea noastră militară în Siria trebuie nu doar să continue. Este necesar ca ea să fie intensificată în așa fel încât infractorii să poată să înțeleagă că pedeapsa este inevitabilă’, a mai spus președintele rus.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.