Acasă În Lume Mossad mai tare decât NSA: Americanii, iritați de spionajul „aliaților” israelieni

Mossad mai tare decât NSA: Americanii, iritați de spionajul „aliaților” israelieni

După ce SUA au fost partenerul care spiona cel mai mult „aliatul” german, NSA interceptând inclusiv telefoanele Angelei Merkel, a venit rândul americanilor să se simtă spionați mai mult de către un alt aliat. Revista Newsweek scrie că Israelul spionează Statele Unite mai mult decât oricare dintre aliaţii săi, iar această supraveghere depăşeşte limitele.

Secretele industriale şi tehnice americane sunt în principal vizate de spionajul israelian, adaugă revista, citând întâlniri confidenţiale privind necesitatea unei legislaţii în vederea relaxării restricţiilor la vize pentru cetăţenii israelieni. Un membru al Congresului, care a asistat la o reuniune de informare în ianuarie, a calificat dezvăluirea drept „foarte şocantă, alarmantă şi înspăimântătoare”, în timp ce un alt congresman a apreciat acest comportament drept „dăunător”, arată revista Newsweek.

„Nicio altă ţară apropiată SUA nu depăşeşte limitele în privinţa activităţilor de spionaj, aşa cum face Israelul”, a subliniat un fost membru al Congresului, care a participat, la rândul său, la o întrevedere confidenţială la sfârşitul lui 2013, potrivit Newsweek. Potrivit fostului congresman, serviciile de informaţii au menţionat, fără alte detalii, „spionajul industrial, oameni care vin în Statele Unite în scopuri de afaceri, sau companii israeliene care lucrează cu firme americane, sau agenţi ai serviciilor secrete din cadrul ambasadei Israelului”.

Activităţile israeliene de spionaj în Statele Unite nu pot fi comparate cu cele ale altor aliaţi apropiaţi, printre care Germania, Franţa, Marea Britanie şi Japonia, au afirmat agenţii serviciului american de contrainformaţii în discuţii cu membri ai Comisiei pentru afaceri judiciare şi Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, potrivit Newsweek.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.