Home În Lume Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIŢI

Dezvinovatit

Serviciul ceh de contraspionaj nu are informatii care sa dovedeasca ca premierul sau alti ministri ar avea legaturi cu lumea crimei organizate, a anuntat seful guvernului, Jiri Paroubek.

Explozie

O persoana a fost grav ranita intr-o explozie produsa la o fosta baza militara din apropierea orasului Izsak, din centrul Ungariei, au anuntat surse ale politiei. Terenul, unde se afla o instalatie pentru demontarea echipamentelor militare, apartine domeniului privat.

Impotriva!

Posibilitatea revenirii comunistilor la putere in Cehia a determinat unele companii sa ofere alegatorilor recompense pentru a vota cu orice alta formatiune la scrutinul de vineri si sambata. Alegatorii primesc prin posta buletinele de vot pentru fiecare partid. -Nu votati coalitia rosie. Votati pentru o reducere de 20%-, sunt indemnati alegatorii.

Vinovat

Un organizator de strangeri de fonduri pentru Partidul Republican a pledat vinovat in cazul acuzatiilor de finantare ilegala a campaniei electorale a presedintelui american, George W. Bush, din 2004. Tom Noe, care se ocupa si cu vanzarea de monede rare, si-a recunoscut vinovatia. El este acuzat ca a platit cate 2.000 dolari unui numar de 20 de sustinatori republicani, care au participat apoi la unul din dineurile organizate de el.

Federatie

Premierul belgian Guy Verhofstadt a lansat un apel in favoarea unei Europe federale, criticandu-i pe cei care urmaresc abandonarea proiectului constitutional, aflat in impas. -Daca Europa nu se inscrie pe drumul unei federalizari reale, unde regula unanimitatii dispare sau cel putin este aplicata la nivelul minim necesar, ea va ramane incapabila sa reactioneze rapid si decisiv in fata noilor provocari-, a spus Verhofstadt.

Boiler

O explozie puternica s-a produs la Istanbul, provocand ranirea a 14 persoane, a anuntat agentia de presa Anatolia. Surse ale anchetei au afirmat ca se banuieste ca deflagratia s-a produs din cauza unui cazan pentru incalzirea apei.

Stagnare

Fostul sef al inspectorilor ONU in Irak, Hans Blix, i-a remis secretarului general al ONU un raport ce pune in evidenta stagnarea eforturilor internationale de dezarmare nucleara. -Dupa 50 ani de Razboi Rece, asistam la riscul declansarii unei curse a inarmarii, care ar implica noi tipuri de armament nuclear-, se arata in text.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.