Home În Lume Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIŢI

Suparat

Liderii sarbi din nordul provinciei Kosovo au anuntat intreruperea tuturor legaturilor cu autoritatile ONU si cu cele albaneze, in semn de protest fata de demersurile majoritatii albaneze in vederea obtinerii independentei fata de Serbia in cursul acestui an.

Referendum

Liderul palestinian Mahmoud Abbas a reafirmat ca va organiza un referendum pe tema modalitatii de depasire a crizei cu care se confrunta Autoritatea Palestiniana, in cazul in care miscarea islamista Hamas nu isi va modera pozitia politica.

La carcera

Fostul patron al grupului petrolier Iukos, Mihail Hodorkovski, se afla din nou la carcera, conducerea inchisorii siberiene unde isi ispaseste pedeapsa afirmand ca acesta a incalcat din nou regulamentul de ordine interioara.

Retragere

Conservatorii britanici, care s-au angajat sa se retraga din grupul parlamentar PPE si sa formeze o noua alianta eurosceptica alaturi de partide din fostul bloc comunist, ar putea incepe negocierile dupa victoria ODS in alegerile din Cehia, scrie -The Telegraph-. -Dintre toate partidele de centru-dreapta din Europa, ODS este probabil cel mai apropiat partid de conservatorii britanici-, a declarat Graham Brady, responsabil pentru Afaceri Europene in guvernul -fantoma- (de opozitie) conservator.

Rivalitati

Demiterea surprinzatoare a procurorului general al Rusiei, Vladimir Ustinov, este rezultatul rivalitatilor de la Kremlin, inaintea alegerilor prezidentiale din 2008, scrie presa rusa, ce anticipeaza remanieri guvernamentale importante in lunile urmatoare.

Enigma

Formarea unui nou guvern in Cehia risca sa dureze mult timp, dupa ce niciuna dintre tabere nu a obtinut majoritatea in parlament, subliniaza presa de la Praga. -Ne despart saptamani de alcatuirea unui guvern-, afirma publicatia -Hospodarske Noviny- pentru care formarea guvernului risca sa devina -cea mai dificila enigma a ultimilor zece ani-.

Suhoi

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a confirmat achizitionarea de avioane de vanatoare rusesti de tip Suhoi Su-30, ca urmare a refuzului Washingtonului de a vinde Caracasului arme si echipamente militare americane. -Nu dorim razboi, nu dorim sa atacam pe nimeni, insa ne pregatim sa ne aparam pamantul nostru sfant-, a afirmat presedintele, care acuza constant Casa Alba ca pune la cale un atac la adresa Venezuelei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.