Acasă În Lume Rusia continuă să-și aducă trupe și echipament militar în Crimeea

Rusia continuă să-și aducă trupe și echipament militar în Crimeea

DISTRIBUIȚI

Forțele militare ruse se mobilizează în continuare pentru a își mări numărul în peninsula Crimeea, Ucraina. Militarii ruși își deplasează tehnica și echipamentele în estul Crimeii (peninsulă din sudul Ucrainei), însă nu se cunoaște încă motivul acestor 'mișcări', a declarat vineri șeful Centrului media din Crimeea al Ministerului ucrainean al Apărării, Vladislav Selezniov, citat de agenția ucraineană de presă Unian. În noaptea de joi spre vineri, între 20 și 30 de camioane grele și autobuze au plecat dinspre trecerea cu feribotul din Kerci spre 'interiorul Crimeii'. 'Nu știm ce se află la bordul lor, totul este foarte bine acoperit cu pânză de cort', a scris Selezniov pe contul său de Facebook. Vineri dimineața, potrivit acestuia, '11 vehicule militare de logistică s-au îndreptat de la trecerea cu feribotul din Kerci în interiorul peninsulei Crimeea'. Într-o postare ulterioară, același oficial al Ministerului ucrainean al Apărării raporta că, în cursul dimineții de vineri, '18 camioane cu militari ruși au sosit în zona capului Chauda din Feodosia.'Militarii ruși desfășoară pe teritoriul poligonului Chauda o tabără de campanie', a indicat acesta, adăugând, cu referire 'la surse', că în viitorul apropiat în zona respectivă se așteaptă sosirea unei nave de debarcare a Federației Ruse. Se știe că în zonă malurile sunt abrupte, ceea ce face dificilă o desantare de trupe, însă nimic nu poate fi exclus, a mai spus el.
Potrivit acestuia, în Crimeea continuă blocarea unităților militare ucrainene din Simferopol (capitala regiunii), Kerci, Feodosia, Perevalnoie, Sevastopol, Ialta și Novoozernoe. Responsabilul cu presa al Ministerului ucrainean de Interne susține că militari ucraineni din Novoozernoe au reușit să distrugă mai multe cazemate ridicate de persoane înarmate necunoscute.

Declarații secesioniste

În paralele, liderii pro-ruși ai Crimeei continuă declarațiile secesioniste. ''În ultimii ani, nu o dată am spus că, în Ucraina, va apărea un nou lider, un nou Bogdan Hmelnițki (hatmanul cazacilor, care a condus la jumătatea al XVII-lea coaliția împotriva stăpânirii polono-lituaniene și considerat erou național, n.red), care va uni cele două mari state ale noastre, care nu pot exista separat', a declarat președintele Parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, aflat într-o vizită la Moscova, la întrevederea avută cu președintele Dumei, Serghei Narîșkin, și cu liderii fracțiunilor din camera inferioară a parlamentului federal rus, după cum relatează ITAR-TASS. 'Noi, cei din Crimeea, vom face tot posibil ca aceasta să se întâmple, ca nu numai Crimeea să se unească cu Federația Rusă, ci întreaga Ucraină', a adăugat șeful parlamentului local din peninsula rusofonă. La rândul său, președintele Dumei (camera inferioară), Serghei Narîșkin, a spus că Parlamentul rus va respecta 'alegerea istorică' a Crimeii la referendumul din 16 martie ce propune alegătorilor să se pronunțe în legătură cu alipirea peninsulei din sudul Ucrainei la Rusia. 'Vom respecta alegerea istorică a populației din Crimeea', a declarat Narîșkin, citat de agențiile de presă ruse, lăsând să se înțeleagă, după cum notează AFP, că parlamentarii ruși vor vota în favoarea anexării Crimeii la Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.