Home În Lume Summit international de urgenta la Geneva

Summit international de urgenta la Geneva

DISTRIBUIŢI

Intalnirea a fost fixata pentru data de 17-18 iunie la Geneva, unde experti internationali vor incerca sa gaseasca cea mai buna strategie globala de a contracara virusul mortal al pneumoniei atipice. Anuntul a fost facut chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care explica intr-un comunicat de presa ca -reuniunea oamenilor de stiinta din localitatea elvetiana are scopul de a analiza modul in care se extinde epidemia si tratamentele posibile experimentate pana acum in laboratoarele din lume-.

In acest timp, fiecare tara afectata foloseste cele mai avansate tehnologii medicale pentru a incerca sa tina sub control virusul. In Japonia sunt folosite aparate speciale care masoara temperatura cu ajutorul undelor in infrarosu, capabile sa identifice astfel de la distanta persoanele infectate cu virusul SARS. Aceste termografe sunt folosite mai ales in aeroporturi si identifica pasagerii care au temperaturi ale coprului mai mari de 38 de grade. Toate persoanele care tranziteaza aeroporturile japoneze trebuie sa treaca prin dreptul acestor termografe, iar cei suspecti de a fi infectati sunt imediat transferati in carantina.

Nu sunt folosite doar ultimele descoperiri stiintifice pentru a stavili pneumonia atipica, ci si masuri vechi de cand lumea. In Australia si Singapore sunt pasibili de inchisoare toti cei care nu vor sa se supuna conditiilor de carantina, desi manifesta simptome clare de pneumonie atipica. In Australia poti sta dupa gratii pana la sase luni si trebuie sa platesti 3.500 de euro daca refuzi in mod repetat sa intri in carantina si sa te tratezi dupa sfatul medicului. In cazul statului Singapore, inchisoarea este chiar domiciului pacientului, unde acesta este obligat sa stea inchis si sa poarte o bratara electronica monitorizata de fortele de politie. Aceasta semnaleaza orice incercare a persoanei bolnave de a iesi din casa. -Aceste masuri pot parea draconice, dar ele sunt necesare-, a explicat premierul din Singapore, Goh Chok Tong.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.