Home În Lume Tinerii, prea putin interesati de politica UE

Tinerii, prea putin interesati de politica UE

DISTRIBUIŢI

Un studiu recent, parte a proiectului comunitar EUYOUPART, privind pariticiparea politica a tinerilor, evidentiaza faptul ca majoritatea viitorilor cetateni activi ai Uniunii Europene sunt total dezinteresati atunci cand vine vorba de politica, nu pretuiesc forurile de conducere ale statelor nationale pentru ca nu au incredere in politicieni, dar sunt convinsi ca votul lor conteaza, reprezentand cel mai eficient mijloc de participare politica, si ca structurile UE sunt mai credibile decat cele ale tarilor in care traiesc.

Insa opiniile difera de la caz la caz. Astfel, dintre cele 8.030 de persoane intervievate, cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, germanii s-au dovedit a fi cei mai interesati de politica, peste 51 la suta, in timp ce britanicii, estonii si slovacii s-au evidentiat prin ignoranta. Mai mult, nici dorinta de informare in domeniul politic nu se prezinta prea bine. Mass-media a pierdut mult teren in fata Internetului, preferat pentru obtinerea oricarui gen de informatie.

Totusi, in pofida lipsei de incredere in partide, multi se simt apropiati de un anume grup politic, dar cred ca a lucra intr-o organizatie nonguvernamentala este mai eficient.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.