Acasă În Lume UE aprobă noi sancțiuni la adresa Rusiei, dar amână „cateva zile” aplicarea...

UE aprobă noi sancțiuni la adresa Rusiei, dar amână „cateva zile” aplicarea acestora

DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană a aprobat luni seară o nouă serie de sancţiuni contra Rusiei, în cadrul crizei din Ucraina, dar a precizat că punerea în aplicare a sancţiunilor ar lua câteva zile pentru a da timp Moscovei să îşi continue eforturile de pace, informează AFP.

Statele membre ale UE au aprobat noi sancţiuni contra Rusiei, dar a precizat că punerea în aplicare a sancţiunilor ar lua câteva zile pentru a da timp Moscovei să îşi continue eforturile de pace, a anunţat preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, după o întâlnire de urgenţă a ambasadorilor celor 28 de state membre ale UE la Bruxelles, informează agenţiile DPA şi AFP.

„Intrarea în vigoare /a sancţiunilor/… va avea loc în câteva zile. Acest lucru va lăsa timp pentru o evaluare a punerii în aplicare a acordului de încetare a focului şi planului de pace” în Ucraina, a precizat el într-un comunicat.

„În funcţie de situaţia de pe teren, UE este gata să revizuiască sancţiunile aprobate, în întregime sau în parte”, a mai anunţat Herman van Rompuy, notând că ele au menirea de a încuraja „o schimbare a cursului acţiunilor de destabilizare ale Rusiei în estul Ucrainei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.