Home În Lume Un vot rușinos în Senatul României

Un vot rușinos în Senatul României

DISTRIBUIŢI

Ceea ce n-au reușit să facă, în oprobriul general, torționarii de la Tiraspol încearcă o majoritate din Senatul Romåniei: să-i umilească pe patrioții Alexandru Lesco, Andrei Ivantoc și Tudor Popa. Prin întemnițarea ilegală, timp de 12-15 ani, a acestor oameni, căpeteniile tiraspolene i-au recunoscut, implicit, ca luptători neînfricați împotriva unui regim nelegitim ce se vroia la un moment dat „leagănul renașterii URSS“. Respingånd proiectul de lege privind declararea celor trei membri ai Frontului Popular din R. Moldova drept eroi-martiri, 60 de senatori blamează iresponsabil simboluri vii ale patriotismului și eroismului unora dintre foarte puținii noștri compatrioți care mai pot da dovadă sacrificiului de sine față de poporul lor. „Ce caut eu în Senat?“, se întreba, cu amărăciune, senatorul Iulian Urban, unul dintre inițiatorii proiectului.
Penibile și jenante, ignobile, „explicațiile“ date de cåțiva dintre adversarii proiectului,  care au mai avut și indecența supremă de a se pronunța public asupra votului lor rușinos. Un senator PSD s-a arătat subit grijuliu să nu le acorde „avantaje financiare“ (necuvenite, desigur, după părerea domniei sale) patrioților de la Tiraspol, în timp ce pletora noastră de parlamentari nu mai prididește să-și acorde cu toptanul privilegii bugetivore. Un senator PNL filozofează inept că nu poate fi vorba de martiri dacă sunt în viață. „Raționament“ vecin în cinism și stupiditate cu zicala atroce „Un comunist bun e un comunist mort“. Nici senatori ai PD-L n-au susținut initiațiva colegilor lor de partid. Nici cei din UDMR. Ingratitudinea – ca să folosim cel mai blånd calificativ – este transpartinică.
„Încet, încet, mă deprind și eu cu lumea“, mărturisea imediat după eliberarea din temniță unul dintre eroi. Dar cum te poți deprinde cu o zone atåt de deplorabile și de iraționale de lume?
„Nu avem voie să ignorăm drama prin care au trecut acești oameni timp de 15 ani“, declara, în urmă cu ceva timp, europarlamentarul romån Roberta Anastase. Ba avem voie, spun niște aleși ai romånilor în Senat. Acum, Roberta Anastase este președintele Camerei Deputaților, forul ce urmează a decide asupra proiectului de lege.
„Cred că suferința noastră nu a fost degeaba“, spunea unul dintre eroii din Transnistria. Dacă ar rămåne după votul rușinos din Senat, sacrificiul lor pentru democrație și drepturile omului, chiar că ar fi degeaba.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.