Acasă În Lume Ungaria cere Germaniei clarificări despre imigranți

Ungaria cere Germaniei clarificări despre imigranți

DISTRIBUIȚI

Ungaria cere Germaniei să clarifice situația juridică a călătoriilor imigranților ilegali, a declarat luni Andras Giro-Szasz, purtător de cuvânt al guvernului de la Budapesta, citat de MTI.

În ultimele zile, guvernul ungar a acționat cu deplina respectare a legislației naționale și a celei europene în situațiile ivite în gările din Budapesta și în alte locuri, a subliniat Giro-Szasz. Legislația Uniunii Europene statuează în mod clar că imigranții din state non-UE pot părăsi o țară membră doar dacă posedă pașapoarte valide și vize pentru țara de destinație, a mai indicat purtătorul de cuvânt.

Germania a arătat însă în ultimele zile o atitudine mai permisivă față de imigranții ilegali presupuși a veni din Siria, iar această veste a alimentat speranțele imigranților, a comentat oficialul ungar.

Duminică, imigranții aflați în gara Keleti din Budapesta au organizat un protest, în care au scandat ‘Germania, Germania’. Ei s-au opus să fie înregistrați de autorități și s-au plâns că dețin bilete valabile pentru călătoria cu trenul spre Germania, dar că poliția ungară nu le-a permis plecarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.