Acasă În Lume Visul frumos s-a terminat: Germania introduce controale la frontiera cu Austria

Visul frumos s-a terminat: Germania introduce controale la frontiera cu Austria

DISTRIBUIȚI

Germania va introduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiați care vin dinspre această țară către Germania, a anunțat duminică ministrul de interne german Thomas de Maiziere, transmite DPA.

Bild și Der Spiegel au anunțat ieri că guvernul de la Berlin a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa.

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, a scris Der Spiegel pe site-ul său și „toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele”. Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

„Germania își închide frontierele cu Austria”, a titrat la rândul său pe pagina online cotidianul Bild.

Și șeful Comisiei Europene este îngrijorat de viitorul Schengen.

„Tocmai am vorbit cu cancelarul Merkel. Suntem de acord: pentru a menține granițele deschise între UE-SM (statele membre), avem nevoie de mai multă Europă și de mai multă solidaritate în gestionarea crizei refugiaților”, a scris pe contul său de Twitter șeful executivului european, referindu-se la eforturile sale și ale cancelarului Merkel de a promova o largă distribuire la nivelul UE a solicitanților de azil.

Într-o serie de mesaje pe Twitter transmise în cursul zilei de duminică, Juncker și-a reluat apelurile la adresa liderilor central și est-europeni care se opun propunerilor sale, de redistribuire a migranților în conformitate cu cote obligatorii pentru fiecare țară. Junker a scris: „Tocmai am vorbit cu Klaus Iohannis, președintele României, să se pregătească pentru reuniunea extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne de mâine”. Mesaje identice i-au vizat pe premierii Ungariei, Letoniei, Cehiei și Slovaciei, care au declarat în repetate rânduri că se opun cotelor obligatorii de repartizare a refugiaților, preferând varianta cotelor voluntare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.