Acasă Legislație Publicitatea produselor agricole trebuie avizată de autoritatea națională de sănătate

Publicitatea produselor agricole trebuie avizată de autoritatea națională de sănătate

DISTRIBUIȚI

Regulamentul CE Nr. 501/2008 al Comisiei Europene, din 5 iunie 2008, stabilește normele de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 3/2008 al Consiliului privind acțiunile de informare și promovare pentru produsele agricole pe piața internă și în țările terțe.
Documentul oferă indicații precise privind  elaborarea, selecția, punerea în aplicare, finanțarea și controlul programelor, în condițiile în care CE le susține financiar. Prin "program" se înțelege un ansamblu coerent de acțiuni de o amploare suficientă pentru a contribui la creșterea volumului informațiilor cu privire la produsele în cauză, precum și a fluxurilor comerciale ale acestora. Programele se realizează pe o perioadă de cel puțin un an și de cel mult trei ani de la data intrării în vigoare a contractului de finanțare. Orice mesaj de informare sau de promovare destinat consumatorilor și altor grupuri-țintă se va baza pe calitățile intrinseci sau pe caracteristicile produsului. Originea unui produs poate să fie indicată, atunci când produsul poartă o denumire stabilită în conformitate cu prevederile regulamentelor comunitare. În cadrul mesajelor care urmează să fie difuzate, orice referire la efectele asupra sănătății ale consumului produselor în cauză trebuie să se bazeze pe date știintifice, general recunoscute, și trebuie să fie avizate de autoritatea națională competentă, în materie de sănătate publică.
La intervale de doi ani, Comisia reactualizează lista temelor și a produselor care pot face obiectul acțiunilor care urmează a fi realizate pe piața internă și în statele terțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.