Acasă Monden Al Jardine nu mai are voie sa foloseasca numele Beach Boys

Al Jardine nu mai are voie sa foloseasca numele Beach Boys

DISTRIBUIȚI

Fostul component al legendarilor Beach Boys, Al Jardine, a pierdut in instanta dreptul de a mai folosi numele trupei.

Mike Love, fostul coleg al lui Al, care a folosit acelasi nume in turnee, a depus o plangere prin care sustinea ca folosirea titulaturii Beach Boys de catre Al a starnit confuzii in randul fanilor.

-Organizatorii de concerte au avut probleme in legatura cu adevarata trupa Beach Boys, in momentul in care au incheiat contracte cu trupa lui Jardine-, a declarat reprezentantul instantei.

The Beach Boys s-a format in 1961 si, in scurt timp, a devenit una dintre cele mai mari trupe din lume, cu hituri ca -Surfin USA-, -Good Vibrations- sau -God Only Knows-.

Mike Love, varul fratilor Wilson (Brian, Carl si Dennis), care au facut parte din prima garda Beach Boys, si-a negociat in 1998 dreptul de a folosi numele de Beach Boys in turnee.

De partea cealalta, Al Jardine a continuat sa concerteze sub titulatura -Beach Boys Family and Friends-, lucru care a produs adevarate confuzii in randul fanilor.

In anul 2000, judecatorii au emis o interdictie temporara, care ii interzicea lui Jardine folosirea numelui Beach Boys, acesta ramanand in posesia casei de discuri -Brother Records-, la care era semnata trupa lui Love.

Jardine a atacat decizia instantei, iar procesul a durat aproape trei ani.

Singurul supravietuitor dintre fratii Wilson este Brian, care inca mai concerteaza insa in varianta solo.

Dennis a decedat in 1983 din cauza problemelor cu alcoolul si drogurile, fiind urmat cinci ani mai tarziu de fratele sau, Carl, care a fost rapus de cancer.

Moartea lui Carl i-a determinat pe ceilalti membri ai trupei sa se desparta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.