Acasă Monden La Oscarul din acest an, Peter O-Toole va primi premiul de onoare

La Oscarul din acest an, Peter O-Toole va primi premiul de onoare

DISTRIBUIȚI

Peter O*Toole a fost nominalizat de sapte ori pentru Oscar, pentru filme ce tratau diverse teme: de la -Lawrence of Arabia-, o pelicula istorica, la comedia romantica -My Favourite Year-, insa nu a primit nici un trofeu.

-Prestatiile actoricesti ale lui O*Toole ne-au incantat timp de patru decenii-, a declarat Frank Pierson, presedintele Academiei Americane de Film, Arta si Stiinta, la anuntarea premiului de onoare.

Acesta se va decerna cu ocazia celei de-a 75-a ceremonii a premiilor Oscar, care se va desfasura pe 23 martie, la celebrul Kodak Theatre din Hollywood.

Peter O*Toole, 70 de ani, si-a facut debutul scenic la varsta de 17 ani, inainte de a intra la Royal Academy of Dramatic Arts. Abia peste 10 ani a jucat in primul film din cariera,: productia -The Savage Innocents-, lansata in 1959.

Recunoasterea internationala s-a produs in 1962, o data cu rolul sau din legendara pelicula -Lawrence of Arabia-, care i-a adus si prima nominalizare la Oscar.

Celelalte sase nominalizari au fost pentru filmele -Becket-/1964, -The Lion in Winter-/1968, -Goodbye, Mr. Chips-/1969, -The Ruling Class-/1972, -The Stunt Man-/1980 si -My Favourite Year-/1982.

Frank Pierson a adaugat: -O*Toole a aparut in cateva roluri cu adevarat memorabile. In cariera sa, a fost de sapte ori nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor, nominalizari care l-au plasat in elita Hollywoodului. Am considerat ca a sosit timpul sa primeasca Oscarul mult asteptat, pentru intreaga sa activitate in cinematografie-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.