Acasă Monden Liliana Nichiteanu si Sascha Bota, concert de Pasti la Zurich

Liliana Nichiteanu si Sascha Bota, concert de Pasti la Zurich

DISTRIBUIȚI

Mezzosprana Liliana Nichiteanu, solista a operei din Zurich, si violonistul Sascha Bota din Salzburg, ambii de origine romana vor sustine azi si maine doua concerte extraordinare de Pasti. Primul spectacol se va desfasura in Fraumunster din Zurich, de la ora 19.30, iar cel de-al doilea va avea loc la Temple du Bas din Neuchatel, incepand cu ora 17.00.


Liliana Nichiteanu locuieste in Zurich din 1980. Talentul sau muzical, descoperit si cultivat de catre profesoara Georgeta Stoleriu, i-a adus sopranei romance o cariera stralucita, evolutiile in spectacole de opera, opereta si muzicaluri la marile opere din lume (Opera din Paris, din Berlin, din Salzburg, din Zurich) fiind foarte apreciate atat de public, cat si de critica muzicala. In prezent, Liliana Nichiteanu evolueaza pe scena Operei din Zurich.

La randul sau, violonistul Sascha Bota s-a nascut in 1981 intr-o familie de muzicieni. A studiat violina, apoi vioara si a primit mai multe premii importante. Si-a continuat studiile cu Gerard Causse, absolvind Escuela Superior de Musica Reina Sofia din Madrid in 2004. Din acelasi an, face parte din clasa Thomas Riebl la Universitatea Mozarteum din Salzburg. A concertat cu succes ca solist in -Auditorio Nacional- in Madrid si la Festivalul muzical din Santander, Spania. A concertat, de asemenea, impreuna cu artisti precum Sofia Gubaidulina, David Geringas, K. Thunemann, H. Schelenberger, Igor Ozim, Heidi Litschauer, si Tunde Kurucz. Sascha Bota este, din 2005, membru al Quartetului Mozart din Salzburg.

Programul muzical prezentat in cele doua orase este identic si contine lucrarile Adagio und Fuge, KV 546 si Fruhlingsquartett in G Dur, KV 387 de W. A. Mozart si Stabat Mater de G. Pergolesi. Avand in vedere faptul ca doi dintre interpreti sunt romani, societatea -I Sinfonietti 01- (organizatoarea acestor concerte) a decis sa ofere unele reduceri de pret romanilor care vor dori sa fie prezenti la aceste evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.