Home Asigurari Companie de profil, de vanzare in Bulgaria

Companie de profil, de vanzare in Bulgaria

DISTRIBUIŢI

În timp ce Romania aşteaptă cu mainile încrucişate intrarea valurilor de companii de asigurări din vest, vecinii de la sud de Dunăre se chinuie să facă un ban din vanzarea acţiunilor deţinute de autorităţi de stat la companii cu profilul mai sus amintit. Municipalitatea capitalei bulgare, Sofia, şi-a anunţat intenţia de a angaja un consultant în vederea vanzării participaţiei de 56% pe care o deţine la capitalul Companiei Municipale de Asigurări (Municipal Insurance Company – MIC).

În acest scop, caietul de sarcini va putea fi achiziţionat pană la 12 martie 2007, în timp ce ultima zi pentru depunerea ofertelor este 19 martie.

Decizia privind forma sub care se va efectua vanzarea (licitaţie, listare la bursă etc.) va fi adoptată după încheierea etapei de evaluare a companiei. Cat priveşte termenul final pentru încheierea privatizării, se aşteaptă ca acesta să fie fixat, potrivit informaţiilor prezentate pe pagina de Internet a capitalei Bulgariei, pentru luna octombrie.

Înfiinţată în 1996, Municipal Insurance Company este una dintre cele mai mici companii de pe piaţa bulgară de asigurări, specializată în asigurări non-viaţă. Volumul de prime subscrise în primele nouă luni ale anului 2006, de numai 3,63 milioane de dolari americani, a asigurat companiei o cotă de piaţă de circa 0,76%. Clienţii cei mai importanţi ai Municipal Insurance Company provin din randul companiilor deţinute de municipalitatea Sofia. Potenţialii cumpărători sunt însă atraşi, dincolo de existenţa în sine a licenţei de operare, de reputaţia stabilă a companiei, precum şi de existenţa unei reţele de distribuţie care acoperă cele mai importante oraşe din Bulgaria.

Anul trecut, omul de afaceri bulgar Hristo Kovachki şi-a mărit participaţia la capitalul MIC prin intermediul unor succesive operaţiuni de achiziţie pe piaţa de capital, pană la 20%. Potrivit consilierilor municipali citaţi de site-ul bulgar, şi-au exprimat deja interesul pentru privatizarea anunţată companiile de asigurări bulgare LEV INS şi ARMEEC.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.