Acasă Monden -Filmele anului 2002- la Cinema -Elvira Popescu-

-Filmele anului 2002- la Cinema -Elvira Popescu-

DISTRIBUIȚI

Iubitorii de film vor putea viziona la Cinema -Elvira Popescu-, in perioada 24 ianuarie – 6 februarie, cele mai bune 10 productii cinematografice ale anului 2002, selectate de presa de specialitate din Romania.

Ziaristii au considerat ca cel mai bun film care a rulat in anul 2002 in cinematografele romanesti este filmul francez -Amelie-, care a castigat titlul de -Cel mai bun film european al anului 2001-, a fost nominalizat de cinci ori la premiile Oscar din 2002 si a castigat patru premii Cesar.

In acest clasament, pe locul doi se afla -Minority Report-, iar pe pozitia a treia un alt film francez: -Huit Femmes-.

-Filantropica- lui Nae Caramfil este primul film romanesc din acest clasament alcatuit de ziaristi, fiind pozitionat pe un onorabil loc patru, urmat de -A Beautiful Mind-, -Occident-, -The Others-, -Mulholland Drive-, -Gosford Park- si -Train de vie-.

Programul acestei retrospective a celor mai bune filme ale anului 2002 va cuprinde prezentarea a cate doua, trei sau patru filme in fiecare zi.

Pe 6 februarie insa, Cinema -Elvira Popescu- va prezenta, in avanpremiera exclusiva pentru Europa, filmul american -Recrutul-, in regia lui Roger Donaldson, avandu-i in distributie pe: Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan si Gabriel Macht.

James Clayton (Colin Farrell) este unul dintre cei mai promitatori recruti de la CIA. Inteligenta si atitudinea sa ii atrag atentia veteranului Walter Burke (Al Pacino), care ii prezinta toate aspectele dificile ale antrenamentelor CIA si il ajuta sa urce in ierarhia Agentiei.

Clayton primeste o sarcina speciala: sa elimine o -cartita- care s-a infiltrat in Agentie.

Steven Lucescu – un palmares de invidiat.

Interesant este ca in distributie apare Steven/Stephen Lucescu, un cascador de origine romana, care are un palmares de invidiat.

In -Recrutul-, Lucescu este unul dintre instructorii CIA care se ocupa de pregatirea recrutilor ajunsi in Agentie.

Steven Lucescu a aparut in peste 75 de filme americane, in calitate de actor, cascador sau asistent de platou. Pe langa -The Recruit-, Steven Lucescu a mai lucrat pentru: -Chicago-, -Hannibal-, -The Tuxedo-, -Exit Wounds-, -Murder at 1600- sau -Trapped in Paradise-.

Prima aparitie notabila din cariera sa a fost in seria a treia a comediei -Police Academy-, in 1986.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.