Acasă Asigurari Graficul pensiilor private va suporta modificari

Graficul pensiilor private va suporta modificari

DISTRIBUIȚI

La mai puţin de o lună de la data la care ne vom putea alege administratorul unui fond de pensii private, doar patru companii au primit undă verde de la CSSPP pentru pilonul II, iar comitetul interministerial caută soluţii pentru buna funcţionare a sistemului informatic. Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea, este însă optimist, apreciind că va fi respectat calendarul impus la începutul anului, chiar dacă este posibil ca acesta să suporte mici modificări.

În prezent, 12 companii sunt în curs de autorizare, iar alţi jucători şi-au manifestat intenţia de a intra pe piaţă, astfel că numărul celor interesaţi să joace cărţile la masa pensiilor obligatorii administrate privat a depăşit aşteptările CSSPP. Pentru ca startul să fie unul corect, data la care ar trebui să ne alegem un administrator ar putea fi decalată cu cateva săptămani, potrivit preşedintelui CSSPP. -Nu se modifică graficul per ansamblu. Pregătirea şi autorizarea agenţilor de marketing necesită timp. Trebuie să creem condiţii de egalitate la start-, a explicat pentru Curentul Mircea Oancea, care a motivat că în acest context se vor crea premizele unei concurenţe reale. Astfel, există posibilitatea ca de abia la sfarşitul lunii august să putem opta pentru un administrator sau altul.

Oancea a mai precizat că grupul de lucru format la nivel interministerial mai caută soluţii pentru ca sistemul gestionat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să devină compatibil cu cel al CNPAS. În Polonia, din cauza inadvertenţelor apărute între sistemele informatice ale instituţiilor care gestionează contribuţiile la fonurile de pensii administrate privat, s-a descoperit că 20% dintre conturi erau goale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.