Acasă Părerea mea Desființați DNA!

Desființați DNA!

DISTRIBUIȚI

Victor Ponta zâmbea șăgalnic când președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vorbea despre necesitatea ca miniștrii acuzați de corupție să-și dea demisia, invocând nevoia de credibilitate a politicienilor. Prin atitudinea sa, Ponta spunea totul! Spunea că românii nu dau prea mulți bani pe lupta anticorupție și, prin urmare, nici el nu are niciun gând să se dispenseze de Dragnea sau Fenechiu, chiar dacă sunt urmăriți penal și chiar trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Românilor, și Ponta se consideră un mare român, le plac corupții, îi consideră mari șmecheri și, probabil, mulți dintre concetățenii noștri visează la ziua în care devin și ei corupți, ca o dovadă că au intrat în lumea bună.
Cea mai proaspătă dovadă a prețuirii de care se bucură corupții printre români ne-a fost oferită chiar duminică, la alegerile parțiale locale. Viceprimarul Slatinei, Minel Prina, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție ( a atribuit în mod ilegal unor firme 18 contracte pentru execuția unor lucrări), a fost ales duminica trecută, cu peste 70% din voturi în funcția de primar al municipiului. Or, cu o așa trecere a corupției în rândurile românilor, de ce l-ar mai asculta Ponta pe Barroso când acesta îi cere să scape de oile negre Dragnea și Fenechiu? Să fii corupt în România e un soi de ”must have” de care premierul Ponta n-are cum să nu țină seama. ?ê?£i, dacă premierul nostru e în trend cu dorințele românilor care votează cu ochii închiși orice politician acuzat de corupție, poate se gândește și la desființarea DNA că e cam ”old style” și nu mai e nici pe gustul politicienilor români care susțineau încă din vară desființarea acestei instituții desuete, alături de altele de acest gen, cum ar fi CCR sau ANI.
Aflat pe valul politicii, Ponta i-a dat practic cu tifla lui Barroso, făcându-se că nu pricepe ce ne cere bătrâna Europă, cam decrepită în gusturi în comparație cu românii care au un apetit incredibil pentru corupție, uitând că ei de fapt sunt cei care plătesc pentru ca alții să fie șmecheri și să le râdă-n barbă europenilor.
?ê?£mecheria politicienilor români care sunt mândri că românii votează cu două mâini orice personaj acuzat, cercetat, judecat și chiar condamnat pentru corupție ne costă scump. Ne costă amânarea sine die a intrării României în spațiul Schengen, ne costă lipsă de încredere în cancelariile europene vizavi de români în ansamblu și ne costă chiar și bani, chiar dacă niciun guvernant nu recunoaște acest lucru. ?ê?£i, pe bună dreptate, din punctul lor de vedere, pentru că într-o țară în care parlamentarii   le sugerează judecătorilor ce decizii să adopte gesturi ca cel făcut recent de un parlamentar britanic, care și-a dat demisia după ce a fost acuzat că și-a convins soția să fie penalizată în locul lui cu trei puncte de amendă pentru depășirea vitezei par desprinse din altă lume. O lume în care din păcate românii nu se înghesuie să ajungă!

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.