Acasă Părerea mea Motanul și simbolul

Motanul și simbolul

DISTRIBUIȚI

În viața de zi cu zi pozează în zmei, paralei, sunt războinici, luptători și  mari apărători ai drepturilor lor în primul rând.  Deși se cred mari bărbați de stat fug de rup pământul când e cazul să dea ochii cu justiția, motivând că sunt victime politice ale unui regim în care culmea sunt chiar ei la putere. Bineînțeles, întotdeauna e mai simplu să dai vina pe ceilalți. Dan Voiculescu și Gigi Becali, căci despre ei este vorba, deși se urăsc, se aseamănă mult în atitudinea lor față de ceilalți, amândoi fiind convinși că totul e de vânzare pe lumea aceasta și că doar prețul diferă când vine vorba de cumpărat conștiințe. În mod inexplicabil , celor doi a început să le fie frică. Ajunși la un pas de o decizie definitivă a instanței în dosare în care sunt actori principali, Gigi și Felix se dau de ceasul morții, considerându-se victime ale statului , respectiv regimului Băsescu. E firesc și uman să faci tot ce îți stă în putință pentru a te apăra , pentru a-și dovedi nevinovăția și pentru a scăpa în cele din urmă de spectrul petrecerii unor ani, nu puțini, în spatele gratiilor. Dar pentru asta nu e nevoie de circ ieftin și penibil , așa cum ne oferă din plin cei doi protagoniști. Dan Voiculescu a devenit din ditamai motanul care-l amenința cu suspendarea una-două pe Traian Băsescu, un pisicuț care se ascunde prin cotloanele Senatului sau prin studiourile de televiziune în încercarea de a amâna sine die un deznodământ în dosarul în care este acuzat că a adus  un prejudiciu de vreo 60 de milioane de euro statului român. Pentru a doua oară în mai puțin de un an, Voiculescu și-a dat de două ori demisia din Parlament, pentru a scăpa de o iminentă decizie finală în dosarul ICA. De fiecare dată, Felix a oferit un spectacol jenant , declarând că demisionează ba că i-au fost aprobate niște amendamente la o lege ba ca să se pună la dispoziția justiției(?!). Vizibil jenanți de această situație, care afectează de altfel imaginea României în ansamblu, liderii USL  au ezitat să dea explicații în legătură cu atitudinea lui Voiculescu, mulțumindu-se să precizeze că e vorba de un gest personal.
?ê?£i tot de un gest personal e vorba și în cazul lui Gigi Becali, cel care a declarat în fața judecătorilor de la Înalta Curte că el este un simbol, iar procurorii trebuie să acuze ”tot poporul” care l-a votat pentru a ajunge demnitar al statului. "Dacă eu sunt un simbol, atunci înseamnă că procurorul acuză tot poporul care m-a votat. Eu mă simt terorizat de statul român, de procuror. Nu vreau altceva decât să faceți dreptate și să aflați adevărul", a tunat Becali în sala de judecată. Ceva de genul : dai în mine, dai în fabrici și uzine! Blasfemie!
Situația e de răs dacă nu ar fi de plâns. Voiculescu și Becali sunt lideri politici, de opinie, stăpâni de vieți și conștiințe și ei cred că sunt intangibili în calitatea lor de unși pe pământ. Iar pentru toate acestea trebuie să fim recunoscători USL. Aleluia!

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.