Acasă Părerea mea „Uatărgheit” pe malul Bahluiului

„Uatărgheit” pe malul Bahluiului

DISTRIBUIȚI

Tot poporul care nu avea treabă miercuri pe la prânz și se uita la televizor a putut urmări pe viu cum un cetățean onorabil al urbei de pe malul Bahluiului, vicepreședintele CJ Iași, liberalul Victor Chirilă, scormonește cu degetul în peretele de lângă tocul ușii, de unde scoate o cameră specială de luat vederi. Senzaționala descoperire transmisă în direct de toate televiziunile pe la ora la care românii își fac siesta a fost completată de informația că o „insectă“ asemănătoare a fost scoasă și din peretele colegului de coaliție, pesedistul Constantin Adăscăliței. Profitând de prezența masivă a jurnaliștilor, că doar nu în fiecare zi are loc o afacere Watergate pe malul Bahluiului, liberalul Chirilă a vorbit răspicat, în dulcele grai moldovenesc, despre poliție politică, regim securistic și prigonirea adversarilor actualului regim represiv. Întrebat ce ar putea urmări, din spatele rigipsului, adversarii săi politici, Chirilă a precizat că atât în biroul lui, cât și în cel al lui Adăscăliței se țin întruniri politice importante ale consilierilor PNL, respectiv PSD și se pun la cale strategii de anihilare a dușmanului portocaliu. Liberalului i s-a mai înmuiat însă verbul când a fost chestionat în legătură cu implicarea sa în dosarul „sex cu minore“, alături de alte personalități locale, precizând ba că e o chestiune veche, ba că și acolo e vorba de o răzbunare – politică, desigur.
Misterul a fost dezvăluit de DNA, instituția care și-a revendicat și aparatura. Potrivit DNA, cei doi fac obiectul unui dosar penal care se afla în faza premergătoare urmăririi penale, iar „insectele“ din perete aveau autorizație de la judecător, așa cum cere legea. Și cum DNA se ocupă de corupție, trafic de influență și alte chestiuni de acest gen, e ușor de presupus că în perioada următoare ne vom delecta cu niște stenograme interesante în care apar conversând cei doi politicieni ieșeni, care și-au pregătit încă de pe acum discursul de victimizare. Astfel, dacă Adăscăliței și Chirilă vor fi acuzați de vreo infracțiune de corupție, au deja pregătit discursul legat de prigoana politică la care sunt supuși adversarii PDL, ai lui Băsescu, Simirad, Sf. Duh etc.
Până la noi dezvăluiri, de data aceasta via DNA, acțiunea de la CJ Iași are și o parte pozitivă: toți angajații Consiliului și-au făcut curățenie bec în birouri, au șters tot praful de pe pereți și au luat la puricat dușumelele, realizând cu ceva întârziere curățenia de primăvară. Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.