Acasă Politic Actionarii BIR il acuza pe -Micky le Bacsis- ca ar fi interesat...

Actionarii BIR il acuza pe -Micky le Bacsis- ca ar fi interesat direct de falimentul bancii

DISTRIBUIȚI

– Ion Pana sustine ca seful SGG s-ar teme de redeschiderea BIR, pentru ca o asemenea masura ar conduce la dezvaluirea destinatiei sumelor provenite din lichidarea bancii si a beneficiarilor acestora

Pentru prima oara dupa declansarea scandalului generat de arestarea lui Fanel Pavalache, ieri, Ion Pana – reprezentantul actionarilor Bancii Internationale a Religiilor (BIR) – a lansat un atac dur la adresa ministrului Serban Mihailescu, consateanul si seful direct (pana mai ieri) al ex-consilierului guvernamental, afirmand, voalat, ca inaltul demnitar ar avea o anumita implicare in dosarul -Pavalache – BIR-.

Negand orice posibila legatura a vreunui actionar BIR cu spaga de 4.000.000 de dolari pe care Pavalache a cerut-o -pentru rezolvarea unor actiuni in Justitie legate de BIR-, Ion Pana a lasat sa se inteleaga ca Serban Mihailescu (n.r. – botezat de catre un cunoscut cotidian francez -Micky le Bacsis-) are -legatura directa cu grupurile de interese care doresc falimentul BIR, inclusiv mentinerea ca lichidator al bancii a firmei Reconversie si Valorificare Active (societate condusa de Arin Stanescu, unul dintre cunoscutii lui Pavalache).

Pornind chiar de la declaratiile lui Mihailescu, conform carora -pentru reinfiintarea BIR nu exista la SGG nici un fel de hartie sau de solicitare de redeschidere- si -eu sunt impotriva redeschiderii BIR-, Ion Pana il ataca pe seful SGG, intrebandu-se retoric: -In ce calitate se fac astfel de afirmatii? Oare in atributiile SGG intra si acelea legate de infiintarea sau redeschiderea unor societati comerciale? Pentru care motiv s-ar teme de redeschiderea BIR cineva neimplicat in aceasta afacere? Nu cumva pentru faptul ca s-ar stabili destinatia sutelor de miliarde, miscate de firma Reconversie si Valorificare Active?-. In acest sens, oficialul BIR sustine ca -declansarea procedurii de faliment al BIR a fost premeditata, in scopul ca firma care se ocupa de lichidarea bancii sa poata incasa sub diverse forme sute de miliarde de lei din fondurile BIR-.

Insistand insa pe faptul ca -hotararile judecatoresti in dosarul BIR au fost date de anumiti magistrati prin <solutii> viciate, comandate, dictate si influentate de anumite persoane care fac parte din grupul de interese implicat in distrugerea unor banci romanesti-, Pana a subliniat ca arestarea lui Pavalache va scoate la iveala faptul ca in spatele acestuia au existat si persoane politice interesate sa se infrupte din pusculita BIR.

-In mod cert, prin continuarea masurilor intreprinse de PNA, se va demonstra faptul ca la nivelul unor institutii si instante judecatoresti s-au aflat persoane in stranse relatii cu firma de lichidatori mentionata, implicate si ele in insusirea din fondurile BIR a sute de miliarde de lei. (…) Exista cumva teama ca se va stabili in mod concret destinatia finala si beneficiarii sutelor de miliarde de lei, cheltuite sub forma ?çpropriilor salarii?ê, a ?çbonusurilor de performanta?ê pe care firma lichidatoare si le-a autoacordat (peste 168 miliarde de lei pana la 31 iulie 2002), a asa-ziselor facilitati si ?çdiscounturi?ê acordate de lichidator la creantele bancii (peste 546 miliarde de lei pana la 31 martie 2002), a ?çonorariilor?ê acestuia (in transe de peste 55 miliarde de lei, peste 45 miliarde de lei, peste opt miliarde de lei) etc., etc., etc.?-, a declarat Ion Pana.

Ion Iliescu, scos din scandal

Interesant este insa faptul ca, ieri, pentru prima oara de la declansarea scandalului -BIR-Pavalache-, oficialul BIR a negat, oficial, informatiile aparute in mass-media, conform carora presedintele bancii, Ion Popescu, s-ar fi intalnit la Palatul Cotroceni cu Ion Iliescu inainte de arestarea ex-consilierului guvernamental. Mai mult, catalogand drept -surprinzatoare- afirmatia lui Serban Mihailescu conform careia -Pavalache ar fi fost infiltrat in Guvern de catre BIR pentru a opera in interesul acesteia-, Pana a sustinut ca ex-consilierul guvernamental -nu a fost cunoscut si nu a avut nici un fel de relatii cu membrii conducerii bancii-. Astfel, Pana lasa sa se inteleaga ca flagrantul care a condus la arestarea lui Pavalache ar fi fost o actiune exclusiva a PNA, demarata insa pe baza unor date stranse de mai multa vreme de catre serviciile de informatii. Date care, cu certitudine, contin si numele persoanelor care au stat in spatele lui Pavalache si despre care se vehiculeaza informatii ca ar avea legatura cu Palatul Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.