Home Politic Ambasadele si fundatiile din Romania au decretat izolarea PRM

Ambasadele si fundatiile din Romania au decretat izolarea PRM

DISTRIBUIŢI

Ambasadele tarilor UE la Bucuresti si fundatiile europene din Romania au hotarat sa nu mai colaboreze cu membrii PRM si sa nu-i mai invite la diverse manifestari pe care le organizeaza, a declarat la finele saptamanii trecute Sabine Habersack, reprezentant al Fundatiei Konrad Adenauer in Romania.

Ea a explicat, astfel, faptul ca deputatul PRM Radu Ciuceanu a fost invitat sa paraseasca sala in care se desfasurau lucrarile unui simpozion organizat la Neptun de Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si Fundatia germana Konrad Adenauer. De fapt, Ciuceanu a plecat in timpul unei pauze de cafea a simpozionului.

Sabine Habersack a precizat ca reprezentantul PRM -nu a fost invitat la simpozion-. Habersack a afirmat ca s-a impotrivit de la inceput ca Ciuceanu sa vina la simpozionul la care fundatia a fost co-organizator. Presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, a spus ca Ciuceanu nu s-a aflat pe lista de invitati si a venit dupa ce a auzit din presa despre simpozion.

-Noi lucram foarte bine cu partidele democratice. Nu colaboram cu cei care se exclud singuri, prin comportamentul lor. De exemplu, pe una dintre ?çlistele negre?ê ale lui Vadim era trecut numele presedintelui unei fundatii germane care activeaza de la inceputul anilor *90 in Romania, iar acest lucru nu putem sa-l acceptam-, a mai spus Habersack.

Ea a mentionat ca reprezentantii statelor UE la Bucuresti vor sta alaturi de membrii PRM doar daca este vorba despre comisii mixte ale unor partide romanesti, din care sa faca parte si PRM. -In aceste cazuri, nu putem sa-i dam afara, dar la un simpozion cum este cel organizat impreuna cu CNSAS, un membru PRM nu este invitat-, a conchis Habersack.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.