Acasă Politic Băsescu minte! Nepotul lui a făcut închisoare după ce a cerut un...

Băsescu minte! Nepotul lui a făcut închisoare după ce a cerut un milion de Euro

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea și Traian Băsescu s-au coalizat pe față împotriva lui Nicușor Dan, încercând cu orice preț ca doamna Pandele să mai obțină un mandat la Primăria Capitalei. Și Băsescu și Firea sunt interesați ca Nicușor Dan să nu ajungă primar și să nu se uite în actele primăriei. Între 2004 și 2014 răspunderea penală a fostului primar Băsescu a fost supendată așa că orice posibilă infracțiune comisă de acesta nu s-a prescris încă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat marţi, legat de înregistrarea cu Nicuşor Dan: „Eu vă spun un lucru simplu. Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut trei ani de închisoare. Pentru promisiune de trafic de infleunţă. Aici discutăm de trafic de influenţa direct. Deci asta e părerea mea”, a declarat Traian Băsescu, candidat al PMP la Primăria Capitalei.
Traian Băsescu minte însă pentru că nepotul lui a cerut unui om de afaceri 1.000.000 de Euro. În înregistrarea cu Nicușor Dan nu e vorba de niciun ban și de niciun trafic de influență după cum a constatat fosta judecătoare Lavinia Coțofană, vezi AICI.
Iată ce spunea DNA despre Dragoș Băsescu: „La data de 13 martie 2014, inculpatul Băsescu Dragoș, beneficiind de ajutorul inculpatului Nistor Ciprian, i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulată de către D.I.I.C.O.T., în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă și încă 500.000 euro, atât pentru obținerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului.
În sprijinul acestor pretenții, inculpatul Băsescu Dragoș a lăsat să se creadă că are influență pe lângă organele judiciare respective și chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus.
Deoarece denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, inculpatul Dragoș Băsescu i-a propus acestuia ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eșalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcție de evoluția dosarului.
Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională”, respectiv KPMG.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.