Acasă Politic Caracota: Dacă Guvernul nu renunță la taxa lăcomiei, băncile pot duce economia...

Caracota: Dacă Guvernul nu renunță la taxa lăcomiei, băncile pot duce economia în recesiune prin reducerea activelor din România!

DISTRIBUIȚI

„Deja băncile au dat un prim semnal Guvernului: își vor micșora drastic investițiile în piața internă românească, în urma introducerii taxei pe active. Acesta este un prim pas îngrijorător care premerge o decizie iminentă a băncilor în privința reducerii activelor bancare. Ce înseamnă asta? Băncile, pentru a diminua costurile pentru plata taxei, vor retrage din România miliarde de euro, vor înstrăina imobile, vor stopa investițiile, pentru a-și scădea numărul activelor și, prin urmare, vor minimiza cheltuielile pentru plata taxei.”, crede senatorul PNL Iancu Caracota.

„Artificiul băncilor este unul natural, pentru că fiecare investitor vrea să-și protejeze câștigul, însă pentru economia românească, pentru bugetul național va fi un dezastru pentru că miliarde de euro vor pleca din România anual.

Lăcomia Guvernului a ajuns până la nivelul în care, potrivit analiștilor financiari, circa 70% din profitul băncilor va merge la bugetul de stat, în urma acestei taxe pe lăcomie. Însă acest procent va fi doar o iluzie a Guvernului, pentru că băncile își vor reduce activele, iar banii care se vor vărsa la bugetul de stat vor fi mult mai puțini decât estimările patrulaterului Dragnea- Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă.

În calitate de parlamentar PNL, solicit lui Liviu Dragnea, șefului de facto al Guvernului, să respecte Regulamentul Parlamentului și să convoace, în urma solicitării Opoziției, sesiunea extraordinară pentru a putea respinge Ordonanța lăcomiei, ordonanța care blochează creditarea, alungă investitorii și care a aruncat în aer cursul leu/euro și Bursa de la București.

Este nevoie ca Guvernul să se așeze la masa discuțiilor împreună cu reprezentanții băncilor, astfel încât să fie eliminată presiunea asupra economiei românești. De asemenea, Guvernul trebuie să trimită urgent, în Parlament, Bugetul pentru 2019 pentru a înlătura o altă tensiune instalată în economie.”, conchide Caracota.

2 COMENTARII

  1. Alt specialist care le plimge de mila bancilor din Romania
    Din tot ce ati spus aveti dreptate doar cand spuneti ca trebuie sa existe un dialog intre parti
    O decizie asa importanta nu se ia fara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.