Acasă Politic CCR i-a dat peste nas opoziției: „Odată declanșată dezbaterea moțiunii de cenzură,...

CCR i-a dat peste nas opoziției: „Odată declanșată dezbaterea moțiunii de cenzură, nu poate fi oprit

DISTRIBUIȚI

După ce au făcut o întreagă circotecă în jurul continuării dezbaterii moțiunii de cenzură pe educație, PSD și PNL au primit ieri o lecție din partea magistraților CCR, care au stabilit că, odată declanșată, nu poate fi oprită dezbaterea moțiunii de cenzură – instrument de natură constituțională pus la îndemâna Parlamentului în vederea realizării controlului parlamentar asupra activității Guvernului -, ținând seama de prevederile Constituției.
Astfel, Curtea a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de refuzul Parlamentului de a dezbate moțiunea de cenzură depusă de opoziția parlamentară, dezbatere care, odată declanșată, ținând seama de prevederile Constituției, nu poate fi oprită. Potrivit motivării CCR, Parlamentul, prin reprezentantul său, și anume președintele Senatului, Mircea Geoană, nu a respectat termenul de prezentare a moțiunii de cenzură (n.r. – depusă după ce guvernul a retras legea educației care a fost adoptată prin asumare) în ședința comună a celor două Camere, de cel mult cinci zile de la data depunerii acesteia, „ceea ce se constituie într-o piedică la prezentarea moțiunii de cenzură depusă de opoziția parlamentară“.
La rândul lor, senatorii din Comisia de învățământ au reluat ieri dezbaterile pe legea educației, după ce aceasta a fost întoarsă luni de către plen, urmând să fie restrânsă activitatea doar la zilele normale în care comisia se reunește. În acest sens, președintele comisiei, Mihail Hărdău, a anunțat că senatorii vor lucra doar în zilele normale de activitate în comisie, nu și în weekenduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.